Kaartverkoop Vrouwendag Marquette gestart

Foto: VluchtelingenWerkNWH

Op zondag 6 maart organiseren VluchtelingenWerk Noordwestholland, stichting Welzijn Beverwijk en stichting Welschap Heemskerk  weer Internationale Vrouwendag in kasteel Marquette in Heemskerk.

Vrouwen uit Heemskerk, Beverwijk en omstreken zijn van 16.00 tot 21.00 uur welkom op dit multiculturele festival.

Programma
Om 16.00 uur openen wethouders Haydar Erol en Marieke van Dijk het festijn. Het thema is ‘Dare to Do’: durf je grenzen te verleggen. Er zijn diverse workshops zoals beauty, wandelen of rennen, zelfverdediging, dansen, dromenvanger maken en zingen. Ook is er de mogelijkheid een film- of theatervoorstelling te zien of iemand te ´lenen´ voor een gesprek in de Mensenbieb. Vrouwen uit diverse windstreken verzorgen een Werelddiner. Slotact zijn Isaac ´n Friends, die met hun swingende soul en funk de zaal op z´n kop zullen zetten.

Meer informatie over het programma, zie www.vwnwh.nl

(Foto: VluchtelingenWerkNWH)
(Foto: VluchtelingenWerkNWH)

Kaartjes
Kaarten kosten € 7,50. Ze zijn te koop bij buurtcentrum de Schuilhoek, van Bronckhorststraat 1 in Heemskerk en in buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk. Ook zijn er op maandag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur kaartjes te koop bij VluchtelingenWerk, Elbestraat 16 in Heemskerk. Kaartjes reserveren of meer informatie: [email protected] of 06-22219078. Er zijn 225 kaarten beschikbaar, op is op!

Lustrum
Het is de vijfde keer dat VluchtelingenWerk Internationale Vrouwendag organiseert in kasteel Marquette. Volgens Tineke Parson, directeur van VluchtelingenWerk Noordwestholland, is speciale aandacht voor vrouwenrechten nog steeds nodig. ¨Er is al veel verbeterd maar we zijn er nog niet. Veel vluchtelingenvrouwen zitten steeds nog in een kwetsbare positie¨.

Maar in Marquette is het op zondag 6 maart vooral feest. De eerdere edities waren altijd uitverkocht. ‘Leuke sfeer, harmonisch, heerlijk gegeten, een echt feest!’ aldus een deelneemster.

Internationale Vrouwendag wordt mogelijk gemaakt met  hulp van o.a. NH Marquette, de gemeenten Heemskerk en Beverwijk.

heemskerk banner

Reacties