André Manuel met ‘Het Geval Apart’ in Kennemer Theater

Foto: Govert de Roos (via Kennemer Theater)

Andre Manuel heeft met Het geval apart de Poelifinario gewonnen voor de meest indrukwekkende voorstelling van het afgelopen seizoen.

De jury: “Zijn scherpe grappen en provocaties dwingen het publiek om stelling te nemen en goed na te denken wat men er zelf nu eigenlijk van vindt. Zo doet Manuel precies waar een cabaretpodium bij uitstek voor geschikt is. Hier mag dat en hier kan dat. Het maakt deze voorstelling tot een schitterende ode aan het vrije woord.”

Een geval apart is hij zeker, al 25 jaar staat André Manuel bekend als de bikkelharde satiricus. Uiterst relevant, veelzeggend, inhoudelijk en geestig. André Manuel gebruikt het cabaretpodium precies waar het voor is bedoeld: een plek waar je de dingen onomwonden kan zeggen. Het Parool schreef: “Hij is scherper dan ooit, strooit zout in een recordaantal wonden,” Kan dit? Manuel ramt zo hard dat het je dwingt te kiezen. Om je mening te vormen en wat je nou eigenlijk écht vindt.

Kaarten vanaf € 15,50 voor vrijdag 4 maart om 20.30  uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties