Gratis IVN Strandexcursie Zuidpier IJmuiden op zaterdag 12 maart

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Noordzee is het grootste en tevens minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak.

Het strand, dat kennen we goed als plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land? Wie meer wilt weten kan zaterdag 12 maart naar het strand van IJmuiden komen en meedoen aan de strandexcursie van het IVN Zuid-Kennemerland voor jong en oud.

Zeewier, kreeftjes en schelpdieren
Op het strand is altijd wel iets te zien of te vinden, zeker na een flinke storm. Dan wordt de zeebodem omgewoeld en een paar dagen later vindt u op het strand nog levende dieren zoals het heremietkreeftje. De grote strandschelp, kokkel en scheermes zijn in grote aantallen aanwezig en wiersoorten bewegen op het ritme van de golven. Wie eens lekker wil uitwaaien en interessante dingen wil horen over het strand is van harte welkom. Voor de echte strandliefhebber, jong of oud, een leuke en boeiende excursie.

Aanmelden
Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Reserveren/aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl. Geen internet? Bellen kan ook di. t/m zo. via 023-5411123.
Locatie/vertrekpunt:  bij de eindpunt van bus  82 achterin de jachthaven; binnen één minuut sta je op het strand! Kosten: geen. Duur: 1,5 uur. Warme kleding en goed schoeisel aantrekken!

Reacties