Lezing over de kasteeltuin bij slot Assumburg op 17 maart

Foto: HGMK

Op donderdagavond 17 maart komt Nico Brantjes op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland een lezing houden over de ontwikkeling van het park Assumburg/Oud Haerlem.

Nico Brantjes is de initiatiefnemer voor de aanleg van deze historisch tuin. Hij kreeg het voor elkaar om deze tuin aan te kunnen leggen volgens zijn denkbeelden.

In 1997 werd het besluit genomen om het gebied van kasteel Assumburg een groene invulling te geven. Bij de aanleg van het park, dat er voor een groot deel nu ligt, werd destijds ook de reconstructie van een formele tuin uit de 18e eeuw gepland. Deze tuin is nu aangelegd en werd in juni 2011 geopend. Hierbij bevindt zich ook een boomgaard met historisch fruit, een rosarium en een groente- en kruidentuin.

Nico Brantjes zal vertellen over de ontwikkeling van deze historische tuin en daarbij zijn studie, de gemaakte keuzes en voorstellen toelichten. Verder zal hij vertellen over de problemen, maar ook over zijn verrassende ervaringen bij het tot stand komen van het park in het algemeen en de kasteeltuin in het bijzonder.

Verder is er een HGMK-excursie gepland op zaterdagmorgen 30 april met een rondleiding door de kasteeltuin. Deze avond kunt u zich hiervoor al opgeven.

De lezing wordt gehouden in het BHK-gebouw, Groenelaan 74 in Beverwijk en begint om 20 uur, zaal open vanaf 19.30 u. Leden van het HGMK hebben gratis toegang, anderen betalen € 4,- entree.
Verdere informatie over de activiteiten van het HGMK: www.hgmk.nl

Reacties