Boekenborrel op 22 maart met Maria Genova in maand van de Boekenweek

Foto: via Bibliotheek IJmond Noord

Maria Genova geeft een korte workshop ‘boekschrijven en uitgeven’. Maar is ook beschikbaar als ‘manuscripten-dokter’. Dè  kans om je manuscript mee te nemen! Met daarbij een presentatie van een debutant wordt het een heerlijke boekenproeverij afgewisseld met een hapje en drankje.

Van journalist tot schrijfster
Maria Genova werd geboren in Bulgarije en woont inmiddels al jaren in Heemskerk. Ze begon als freelance journalist voor het Noordhollands Dagblad. In 2007 verscheen haar debuut Communisme, seks en leugens. Diverse boeken volgden. In 2014 werd Maria Genova uitgeroepen tot schrijfster van het jaar, zij ontving deze titel voor haar boeken ‘Komt een vrouw bij de [email protected]’ en ‘Dansen op de muur’.

Dansen op de Muur
In het kader van het thema van de Boekenweek Duitsland zal Maria de avond inleiden met Dansen op de Muur. Deze autobiografische roman is een even humoristisch als indringend tijdsdocument. Zij beschrijft hierin treffend de verschillen tussen Oost- en West-Europa, maar ook de vreemde vooroordelen over en weer.

De-cover-van-het-boek

Workshop
Maria geeft daarna een korte workshop ‘boek schrijven en uitgeven’. Zij heeft ook een lijstje gemaakt met de tien meest gemaakte fouten door beginnende schrijvers. Ter lering en vermaak vertelt ze ook over blunders van bekende schrijvers. Tijdens deze interactieve workshop is het ook mogelijk om vragen te stellen over het schrijven en uitgeven van boeken.

Na de tweede pauze kan Maria ook ingeschakeld worden als ‘manuscriptendokter’. Ze leest ter plekke uw meegebrachte manuscript en geeft u persoonlijke feedback en tips.

Canan Yagmur
Tijdens deze Boekenborrel komt ook debutant Canan Yagmur aan het woord. Canan is werkzaam bij de bibliotheek, medewerker bij radio Beverwijk, maakt reportages voor 251-TV en was de stadsdichter van Beverwijk in 2009. Haar gedichten vielen op, ze werd gescout door een uitgever en Canan schrijft nu haar debuutroman!

Neef Steef
De avond wordt opgeluisterd met muziek, vooraf en in de pauze. Muzikant Neef Steef, woordkunstenaar, bekend in de IJmond, treedt op met gitaar.

Reserveren
De boekenborrel wordt gehouden in de Foyer van het Kennemer Theater. De avond begint om 20.00 uur. Toegang: rang 1 € 16,-; rang 2 € 14,-; met bibliotheekpas € 3,50 korting. Reserveren via Kennemer Theater, tel. 0251 221453 of www.kennemertheater.nl.

Reacties

Cookieinstellingen