Open Dag Centrum voor de Kunsten Beverwijk op zaterdag 19 maart

Foto: CvdK Beverwijk

‘Je fantasie ontwikkelen en op een nieuwe manier uiting geven aan gedachten en emoties. Daar groeit een mens van. En of je dat gebeurt met dans, theater, muziek of beeldende vorming maakt in principe niet uit’.

Dat is de overtuiging van iedereen die betrokken is bij het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk dat zich richt op cultuureducatie.

Nieuwe weg na bezuinigingen
Door de verleden crisis en de daaruit voortvloeiende bezuinigingen moet het cultuuronderricht het nu echter met veel minder geld doen. Dan kun je als culturele organisatie twee dingen doen: protesteren tot je erbij neervalt, of na rijp beraad en een luisterend oor richting de samenleving, creatief nieuwe wegen inslaan. Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk koos enkele jaren geleden voor dat laatste.

Moderne werkwijze
Deze keuze betekende niet alleen het behoud van dit Beverwijkse culturele bolwerk, het was ook het startpunt van een geheel gemoderniseerde werkwijze die nu duidelijk zijn vruchten begint af te werpen.

Op dit moment maakt het Cultureel Centrum Beverwijk weer goede tijden door. Zo besluiten steeds meer basisscholen tot het ‘in huis halen’ van het Centrum voor de Kunsten, en inmiddels geniet kwart van de Beverwijkse basisschoolleerlingen van het CvdK-programma ABC-cultuur en andere scholenprojecten.

Voor wie nog niet bekend is met het aanbod van het CvdK is de Open Dag van zaterdag 19 maart een ideale mogelijkheid om van 13 tot 15 uur met eigen ogen te kunnen zien hoeveel plezier cursisten van het Centrum in hun vrije tijd beleven aan dans, beeldend, muziek en theater. Ook alle docenten van het CvdK zijn op die dag aanwezig en kunnen iedereen van alle informatie voorzien.

Welkomstgeschenk
Wie op die dag zó enthousiast wordt dat hij/zij besluit besluit zich voor het komende seizoen (september-juni 2016) in te schrijven ontvangt een toepasselijk welkomstgeschenk. Meer informatie over het CvdK op de website www.centrumvoordekunstenbeverwijk.nl

CvdK_poster_50x70_2016

Reacties