‘Op bezoek bij meneer Green’ in Kennemer Theater

Foto: Govert de Roos (via Kennemer Theater)

Jeff Barons ‘Op bezoek bij meneer Green’ werd sinds de wereldpremière in 1996 in 45 landen opgevoerd. In deze nieuwe Nederlandse versie, vertaald en bewerkt door Raoul Heertje speelt Bram van der Vlugt de rol van de 86-jarige weduwnaar Meneer Green.

Een jonge zakenman (Oren Schrijver) staat plotseling bij hem op de stoep. Hij heeft een taakstraf en moet zes maanden lang meneer Green wekelijks bezoeken. Geen van beide mannen zit op de bezoekjes te wachten, maar gaandeweg blijken de twee meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten.

“Van der Vlugt is de ideale meneer Green”en “Oren Schrijver is een grote verrassing”, schreef de pers over Op bezoek bij meneer Green.  Deze bitterzoete komedie kreeg een in het  NRC (“wrange grappen precies raak”) en Volkskrant (“Verdomd als het niet ontroerend is”). De Telegraaf spreekt zelfs van “triomferend acteergeweld”).

Kaarten vanaf € 23,50 voor vrijdag 1 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties