Marc O’Reilly in Café Camille

Foto: Café Camille

De uit Ierland afkomstige folk- en bluestroubadour Marc O’Reilly maakt alternatieve rootsmuziek en heeft de perfecte ingrediënten in huis om uit te blinken in dit genre: een hese warme stem, gevarieerd gitaarspel, poëtische teksten en meeslepende melodieën.

In 2011 verscheen zijn debuutalbum, My Friend Marx, waarvoor hij zich liet inspireren door zowel oude Amerikaanse folk-­-blues als Afrikaanse percussieritmes. Met dit album wist O’Reilly zich te vestigen als een van de meest opwindende artiesten binnen het folk-­-bluesgenre en werd hij prompt vergeleken met artiesten als John Martyn en Bon Iver.

Optredens op grote festivals als Glastonbury, Electric Picnic, Boardmasters en Live in the Vineyard Festival volgden. Naast het vele optreden wist Marc ook nog tijd te vinden om de studio in te duiken. Eerst met het MOBO-­-awardwinnende Kairos 4tet om drie tracks van hun nieuwe album te voorzien van zijn vocals. Daarna om zijn eigen nieuwe album Human Herdings, dat 28 maart verscheen, op te nemen.

Het optreden van Marc O’Reilly zondagmiddag 10 april in Café Camille aan het Kerkplein in Beverwijk begint 15.00u. De toegang is gratis.

Reacties