Centrum voor de Kunsten pakt uit spectaculaire eindvoorstelling in Kennemer Theater

Foto: Centrum voor de Kunsten Beverwijk

Vervreemding, spanning, onzin en verwarring. En haarscherpe dialogen! Iedereen is op z’n minst een beetje afwijkend in het in 1865 door Lewis Carroll geschreven boek Alice in Wonderland.

Alice in Wonderland tijdloos
Destijds noemde men dit een modern sprookje, maar het intrigeert nog altijd. Alle vijftig leerlingen van de theater- en musicalklassen van het Centrum voor de Kunsten bewijzen dat op zondag 3 juli met een eigen bewerking van dit boek/stuk.

Iedereen een beetje ‘gek’
Carroll’s verhaal waarin alles en iedereen op z’n kop wordt gezet, heeft anderhalve eeuw later niets aan belangstelling ingeboet. Integendeel, toen docenten Rozemarijn Timmer (Theater en musicalklassen) en Loes van der Staak (Stadstheater) het aan de groepen theater en musical voorlegden, reageerde iedereen direct enthousiast. Niet zo vreemd, een stuk waarin iedereen een beetje ‘gek’ is, is natuurlijk ‘kasie’ voor acteurs. Timmer leefde zich vervolgens helemaal uit in de bewerking en productie van de voorstelling.

Iedereen kan het!
De deelnemers aan het Stadstheater zijn de enige volwassenen in het stuk, de overige spelers variëren in leeftijd van 7 tot 17 jaar. Een half jaar lang is er met veel lol aan deze bijzondere presentatie gewerkt. Voor de theater/musicaldocenten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk Timmer en Van der Staak is daarbij niets te dol. Deze jonge meiden bewijzen al hun leerlingen dat iederéén toneel kan spelen. Ze herkennen in iedere persoon het talent en werken gestaag aan de volle wasdom ervan. De sfeer in de theatergroepen is sympathiek, vrolijk en veilig. Er wordt wat uitgeprobeerd, en er wordt wat afgelachen in deze lessen. Hier gunt iedereen elkaar alles. Hier hoor je vrijwel iedere week: ‘Ik wist niet dat ik het kon! Ik wist niet dat ik het durfde!’

Medewerking ouders
Dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Ook voor al die ouders die dit keer in groten getale meewerken aan de prachtige decors en maffe kostuums van Alice in Wonderland. En wie weet raakt die geestdrift ook een snaar bij sommige toeschouwers die diep in hun hart altijd toneel wilden spelen, maar tot nu toe niet durfden. Met name het Stadstheater voor volwassenen kan zulke twijfelaars heel goed gebruiken. Én overtuigen.

Kaarten voor deze bijzondere eindvoorstelling van het Centrum voor de Kunsten kunnen online worden besteld (www.kennemertheater.nl/) of via de kassa van het Kennemer Theater.

Reacties