Bijzonder concert door leerlingen Plusklas in Dorpskerk Wijk aan Zee

Foto: Vincent Bloothoofd (via CvdK)

Op zondag 5 juni aanstaande zal er in de Dorpskerk in Wijk aan Zee een bijzonder concert plaatsvinden door de leerlingen van de Plusklas van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

Plusklas
De Plusklas Muziek bestaat uit leerlingen tussen de 10 en 20 jaar die intensief trainen op hun instrument, hetzij als hobby of als voorbereiding op een vervolg beroepsopleiding in de muziek. Zij krijgen door een team van bevlogen docenten gericht les op hun instrument en volgen daarnaast ook vak ondersteunende lessen zoals muziektheorie, samenspel en podiumtraining. Om aan de Plusklas deel te kunnen nemen zijn er audities.

(Foto: Vincent Bloothoofd)
(Foto: Vincent Bloothoofd)

Op het concert zullen de leerlingen enkele stukken ten gehore brengen waar zij zich met enthousiasme en met veel toewijding op hebben voorbereid. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van de talenten van deze leerlingen van Centrum voor de Kunsten Beverwijk!

Klassieke en hedendaagse componisten
Er zullen werken worden gespeeld van klassieke componisten zoals Mozart en Svendsen, maar ook geliefde hedendaagse componisten zoals Einaudi, Piazzolla en Lindsey Stirling zullen aan bod komen. Er wordt gespeeld op viool, klarinet, saxofoon, piano en gitaar.

Het concert is van 12:30-14:00 uur. De kerk is open vanaf 12:00 uur. De toegang is gratis. Wel is er gelegenheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage voor de kerk via een collecte. Koffie, thee en koek zijn verkrijgbaar in de pauze, de opbrengst daarvan is bestemd voor de restauratie van de kerk.

Reacties