Drie wethouders openen driedaagse wandelroute ‘IJmondpad’

Foto: Gemeente Beverwijk

Vandaag, woensdag 25 mei, hebben de drie wethouders voor Toerisme uit de IJmond, Cecilia van Weel (Beverwijk), Aad Schoorl (Heemskerk) en Annette Baerveldt (Velsen) de nieuwe wandelroute ‘IJmondpad’ geopend.

De wandelroute sluit aan op het wandelnetwerk Noord-Kennemerland. Met de nieuwe wandelroute willen de IJmond gemeenten een impuls geven aan de recreatie en het toerisme in de regio.

Drie dagen
Het IJmondpad is een driedaagse wandelroute en verbindt de karakteristieke landschappen van de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen met elkaar. Daarbij kan men denken aan bijvoorbeeld de forten van de Stelling van Amsterdam, de kasteeltuin van Assumburg of de woonkern Oud-Velsen.

Slot Assumburg met tuinen (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Slot Assumburg met tuinen (Foto: Wim Meijer Fotografie)

App ‘Wandelnetwerk Noord-Holland’
Onderweg kan er genoten worden van een hapje en een drankje bij de verschillende horecagelegenheden. Ook is het mogelijk om te overnachten in een hotel of bed&breakfast. In de zomermaanden vaart de watertaxi naar IJmuiden. In de wintermaanden (van 1 oktober tot en met 31 maart) is er een alternatieve route beschikbaar omdat de watertaxi dan niet vaart. De wandelroute is opgezet met keuzepunten. Hierdoor is de wandeling altijd in te korten of uit te breiden. Men kan de route wandelen met behulp van GPS via de app ‘Wandelnetwerk Noord-Holland’. Deze app werkt in combinatie met de website www.wandelnetwerknoordholland.nl.

Watertaxi tussen Wijk aan Zee, Forteiland en IJmuiden (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Watertaxi tussen Wijk aan Zee, Forteiland en IJmuiden (Foto: Wim Meijer Fotografie)

Scannen met de QR-code
De app Wandelnetwerk Noord-Holland is gratis te downloaden in de Appstore/Playstore. Op de website kiest men via het menu – themaroutes – de route ‘IJmondpad’. Vervolgens kan de app worden gebruikt om met de smartphone de QR-code te scannen vanaf de website. De route wordt dan automatisch toegevoegd aan ‘mijn routes’.

Voor vragen over de website of de app kunt u terecht bij Recreatie Noord-Holland.

De realisatie van het IJmondpad is mogelijk gemaakt door de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen met financiële ondersteuning vanuit de Provincie Noord-Holland.

 

Reacties