Lezing over de archeologie in Wijk aan Zee bij HGMK

Foto: Wim Meijer Fotografie

Donderdagavond 16 juni geeft Richard Schellevis een lezing over de opgravingen op en om het Julianaplein in Wijk aan Zee. Hij doet dit op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland een lezing

St.Odulphuskerk
In 2006 voerde de Rijksdienst grootschalig onderzoek uit op de plek waar in de Middeleeuwen de St. Odulphuskerk heeft gestaan. De huidige Hervormde dorpskerk is slechts een klein deel van wat daar vroeger heeft gestaan. Rondom die kerk was ooit de begraafplaats en nu dus het Julianaplein. In vier lagen boven elkaar werden daar de Wijk aan Zeeërs begraven. Deze graven werden in 2006 geruimd en overgebracht naar de huidige RK-begraafplaats.

Richard stond met zijn neus boven op de archeologische opgraving en kreeg ook toestemming om zelf naar resten te mogen zoeken. Over deze vondsten zal hij zijn avondvullend en boeiend verhaal houden en zijn zelfgemaakte foto’s laten zien.

Lezing
De lezing donderdagavond 16 juni begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u) in het BHK-gebouw, Groenelaan 74 in Beverwijk. Leden van het HGMK hebben op vertoon van hun ledenpas gratis toegang, anderen betalen € 4,- entree.

Wijk aan Zee_panorama_Wim Meijer Fotografie

Wandeling
In het verlengde van deze lezing organiseert het HGMK op zaterdagmorgen 18 juni een wandeling van anderhalf uur door het dorp en omgeving om restanten van het vroegere Wijk aan Zee te gaan bekijken. Ook deze wandeling staat onder leiding van Richard Schellevis.

De wandeling start om 10.30 uur op het Julianaplein in Wijk aan Zee. Opgeven hiervoor kan op 16 juni tijdens de lezing.

Meer over de activiteiten van het HGMK kijk op www.hgmk.nl

Reacties