Lezing in Fort Veldhuis over de Duitse Vliegende Bom, de V-1

Foto: Wikipedia

Op zondag 24 juli houdt Aad Möntemann een lezing over de Duitse Vliegende Bom, de V-1  voorzien van originele filmbeelden en foto’s getoond- en geluidsfragmenten

Gedurende de lezing neemt Aad Möntemann zijn toehoorders mee naar diverse plekken in Noord-Holland waar afvuurlocaties waren voorbereid. Tijdens de lezing worden originele filmbeelden en foto’s getoond- en geluidsfragmenten ten gehore gebracht, van deze vliegende bom.

De spreker
Aad Möntemann heeft zich uitvoerig verdiept in de geschiedenis van de Duitse vliegende bommen, de ontwikkeling en het gebruik.

De lezing op zondag 24 juli in Fort Veldhuis begint om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.technisch v1Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

 

 

Reacties