Nacht van de Troubadours in en voor Grote Kerk Beverwijk

Foto: Wikipedia

Zaterdag 27 augustus organiseert Ruud Jansen de Nacht van de troubadours, minstrelen en heldenzangers in De Grote Kerk (Wijkertoren) in Beverwijk! Iedere singer/songwriter is welkom!

Ongeveer 15 singer/songwriters, en troubadours zullen hun zeer uiteenlopende repertoire belangeloos ten gehore brengen. Dat betekent, historische ballades, maar ook modern werk.  De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan onderhoud van Kerk en Orgel. De toegangsprijs bedraagt € 7.50 per persoon.

Nog meer deelnemers welkom
Overigens zoekt initiatiefnemer en organisator Ruud Jansen nog meer deelnemers om op te treden. Of je nu een eigen lied ten gehore wil brengen of een lied van een gerenommeerde componist als Bob Dylan, Boudewijn de Groot of Paul Simon e.d., alles kan. Begeleiding op gitaar, piano, accordeon of een ander instrument, ook dat is mogelijk. In de Grote Kerk is een piano aanwezig, alsmede een goede geluidsinstallatie.

Elke artiest werkt belangeloos mee om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren en daarmee de Grote Kerk als cultureel ontmoetingscentrum in stand te kunnen houden.

Grote Kerk
In de Grote kerk wordt ruimte geboden voor concerten, congressen, meetings, lezingen en tentoonstellingen, alles zonder een commercieel doel. Mooie voorbeelden daarvan zijn de Matthäuspassion, het korenfestival, orgelconcerten, jazz-optredens en klassieke concerten.
“Ik vind dat de kerk moet worden opengehouden ten behoeve van de gemeenschap. En dat kan alleen met steun van diezelfde gemeenschap. Op die manier kan bijvoorbeeld ook het prachtige, uit 1756 daterende Christian Müller-orgel worden onderhouden en regelmatig worden bespeeld’, aldus Ruud Jansen.

Aanmelden
Geïnteresseerden die willen optreden tijdens de Nacht der Troubadours kunnen zich nog per email aanmelden bij Ruud Jansen ([email protected]) of bij de Grote Kerk ([email protected]).affiche troub

Reacties