Column van de Dag / Literaire ontmoetingen

Foto: Bibliotheek IJmond Noord

De negende ‘Column van de Dag’ van Bibliotheek IJmond Noord. Iedere twee weken aandacht voor een bijzonder boek, een bijzondere uitgave of ander boekennieuws.

Bibliotheek IJmond Noord, het Kennemer Theater en The Read Shop Beverwijk verzorgen al jaren Literaire ontmoetingen. Bekende schrijvers lezen voor uit eigen werk en zorgen voor een levendige interactie met het publiek. De lezingen vinden plaats in het Kennemer Theater.

Charles Groenhuijsen
De eerste ontmoeting is met Charles Groenhuijsen op dinsdag 11 oktober.

Amerika is voor Charles Groenhuijsen een tweede vaderland. Hij was jarenlang correspondent in Amerika voor het NOS journaal. Tegenwoordig werkt hij vanuit Nederland en Washington als journalist, schrijver, spreker, voorzitter, columnist en televisiemaker. Als kenner van de VS bespreekt hij in de media, in columns en in zijn boeken de Amerikaanse politiek en economie. De laatst verschenen boeken zijn Oh, oh, Amerika: het land dat Obama achterlaat en Donald Trump:’ iedereen houdt van mij’.

De verkiezingen komen eraan. Straks een nieuwe bewoner in het Witte Huis. Wie gaat president Barack Obama opvolgen? Amerika houdt de adem in. Nederland ook. Die malle Amerikanen zullen toch niet…Spannend! oh oh AmerikaGriet Op de Beeck
De Vlaamse auteur Griet Op de Beeck was op 21 augustus te gast bij het tv-programma Zomergasten. Het werd een avond om niet te missen. Ontmoet haar op dinsdag 29 november bij ons. Reserveer wel snel!

Griet Op de Beeck (1973) werd in Nederland bekend met haar roman Kom hier dat ik u kus, in 2014 verkozen door het DWDD boekenpanel als boek van de maand. Griet Op de Beeck werkte tien jaar als dramaturg in het theater. Ze stopte met haar werk, haar huwelijk en anorexia…ze werd schrijfster. Ze debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende. In 2016 verscheen Gij nu waarin ze vertelt over de lotgevallen van 15 individuen. Vanwege haar populariteit zijn haar romans voortdurend uitgeleend maar deze titels zijn te reserveren.

In 2017 bieden wij nog 3 literaire ontmoetingen aan.
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Kennemer theater (tel 0251 221453) of via het Kennemer Theater. (linken naar: https://www.kennemertheater.nl/programma/literair/ )

Boektitels (met onliggende link) van Charles Groenhuijsen en Griet Op de Beeck: 

 

b6e1e22c-1661-42bc-965a-09df881747ea banner

Reacties