Expositie ‘Beeldtaal’ bij ISOO.nu in Beverwijk

Foto: ISOO.nu

Ariane James, Wieke Poortvliet en Linda van Zeijl laten laten met hun expositie ‘Beeldtaal’ een bijzondere vorm van fotografie zien: conceptuele fotografie.

Bij conceptuele foto’s en fotosessies heeft de fotograaf de regie. De fotograaf kan de beelden zodanig beïnvloeden dat de fotoserie uitdrukt wat hij of zij wil. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken als beeldmanipulatie, Pinhole en infrarood fotografie. Een fotoserie begint met een idee, of concept. Daarmee is het creatief denkproces in gang gezet. In eerste instantie gaat het om het verhaal dat je wilt vertellen of een gevoel dat je wilt overbrengen. Vervolgens is het de uitdaging om de juiste beeldtaal te vinden.

Wie zijn de fotografen?

  • Ariane James begon haar carrière als celliste. Hoewel zij jarenlang fotografie en cellospelen combineerde, werd fotografie haar keuze. Ze organiseert en beheert het lesaanbod bij Fotogram in Amsterdam en verzorgt er cursussen. Sinds 1 april 2016 is zij directeur van Fotogram. Fotogram werkt nauw samen met de Fotoacademie.
    Foto van Ariane James
  • Wieke Poortvliet is docent klassiek-gitaar. Fotografie is altijd haar hobby geweest totdat het een meer serieuze bezigheid werd. Het volgen van verschillende cursussen heeft haar blik verruimd. Ze is anders gaan kijken, anders gaan fotograferen, waardoor haar werk artistieker en professioneler is geworden en meer diepgang heeft gekregen.
    Foto van Wieke Poortvliet
  • Voor Linda van Zeijl is creativiteit altijd de leidraad binnen haar leven geweest. Ze is altijd bezig met beelden in haar hoofd. Het digitale tijdperk is daarom een paradijs voor haar. Ze kan de beelden creëren die ze in gedachten heeft. Na diverse workshops en cursussen in Fotografie en vormgeving denkt ze haar weg te hebben gevonden in de conceptuele fotografie.
    foto van Linda van Zeijl

De expositie ‘Beeldtaal’ is van 10 september tot en met 17 oktober elke maandag van  20.00 – 22.00 uur en elke zaterdag van 12.00 – 16.00 uur te bezoeken bij ISOO.nu, Stationsplein 46 in Beverwijk.

Over ISOO.nu
Het centrum voor fotografie ISOO.nu biedt graag ruimte aan jonge, talentvolle fotografen om te exposeren. Ook worden er regelmatig lezingen en workshops georganiseerd. Daarnaast is ISOO.nu een ontmoetingsplek voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. Loop daarom eens binnen tijdens het Fotocafé dat elke derde maandag van de maand van 20.00 – 22.00 uur wordt gehouden. Zie ook: www.isoo.nu of www.facebook.com/isoo.nu.

Informatie over exposeren bij ISOO.nu: stuur een mail naar Jan Aardenburg, [email protected].

Reacties