Fonds Sluyterman van Loo viert 100-jarig bestaan met ‘Tuintheater Akerendam’

Foto: Fonds Sluyterman van Loo

In het kader van het 100-jarig bestaan van het Fonds Sluyterman van Loo wordt er zondag 18 september op buitenplaats Akerendam een bijzonder cultureel spektakel georganiseerd onder de titel ‘Tuintheater Akerendam’.

Het programma voor deze middag wordt ingevuld door het Kennemer Theater in Beverwijk. Directeur Rob Spannemaker is druk bezig met het regelen van de optredens door lokale gezelschappen en licht al een tipje van de sluier op: “Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Totally Dance en KDO Toneel zijn er helemaal klaar voor! De verschillende podia, het theehuis, de oranjerie, zelfs de stal bieden een variëteit aan kunst & cultuur. Kijk regelmatig op www.tuin-theater.nl, want er komt nog veel meer.”

Frédérique Sluyterman van Loo
Ook Frédérique Sluyterman van Loo zal schitteren op een van de podia. Frédérique is een veelzijdig actrice en zangeres én vernoemd naar de oprichtster van Fonds Sluyterman van Loo, Frederica Henrietta. Zij zingt o.a. samen met Irene Kuiper en Ger Otte een aantal stukken uit hun voorstelling In bed met Dietrich en Piaf. 2016_11_07_Irene_Frederick_defLezing HGMK
In de kas geeft het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland korte lezingen over de geschiedenis van Akerendam en Fonds Sluyterman van Loo. In de theekoepel is beeldhouwster Jola Geldermans aan het werk.

(foto: Noord-Hollands archief)
(foto: Noord-Hollands archief)

Tijd en locatie
Tuintheater Akerendam vindt plaats op zondag 18 september van 12.00 uur – 16.30 uur op buitenplaats Akerendam. Toegang is gratis. De tuin is rolstoelvriendelijk, (invalide)toiletten zijn aanwezig.

Bereikbaarheid
Buitenplaats Akerendam ligt recht tegenover het NS station van Beverwijk aan de Velserweg 20. Parkeren is mogelijk op het Stationsplein of achter Cineworld. Fietsen kunnen gratis worden gestald  in de fietsenkelder bij het station.

Fonds SluyTerman van Loo
Afgelopen 15 jaar besteedde Fonds Sluyterman van Loo ruim 36 miljoen euro aan haar doelstellingen: ouderenprojecten en instandhouding van buitenplaats Akerendam.

 

Reacties