Lezing bij HGMK over de sociale woningbouw in Beverwijk

Foto: HGMK

Op donderdag 15 september zal Jos Dekker op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland zijn lezing houden over de ontwikkeling van de sociale woningbouw in het algemeen en die van Beverwijk in het bijzonder.

Deze voordracht is de aftrap voor het nieuwe lezingen seizoen van het HGMK. Daarbij is het een primeur want het is de eerste keer dat er een lezing van het HGMK wordt gehouden in het nieuwe, afgelopen vrijdag geopende Historisch Informatie Centrum,

De lezing wordt verzorgd door Jos Dekker, manager Klant en Wonen bij Pré Wonen. Hij is bij uitstek degene die ons deskundig kan vertellen over dit onderwerp.

Eerste initiatief in 1852
Nederlandse arbeiders woonden in krotten of kelders en werden uitgebuit. Daarom ontstond in 1852 het eerste initiatief voor de sociale woningbouw in Amsterdam. Maar hoe ontwikkelde dit initiatief zich verder in Nederland? Wat gebeurde er in Beverwijk en hoe groeide de woningbouw na de oorlog ten gevolge van de industriële groei?

Er wordt natuurlijk tijdens de lezing stilgestaan bij knelpunten die in de Beverwijkse buurten ontstonden en de sloop/nieuwbouw die nog steeds in ontwikkeling is. Aan de hand van foto’s en film neemt de spreker ons mee in deze ontwikkeling.

Tijd, prijs en locatie
De lezing op donderdag 15 september begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 u). Toegang € 4,-. Leden van het HGMK hebben op vertoon van hun ledenpas gratis toegang.
Adres: Historisch Informatie Centrum, Noorderwijkweg 2a (achter het Museum Kennemerland),  Beverwijk.

Meer informatie over de activiteiten van het HGMK: www.hgmk.nl

Reacties

Cookieinstellingen