Genieten is een kunst tijdens de kunstroute Bomenbuurt

Foto: Kunstroute Bomenbuurt

De Kunstroute Bomenbuurt is een niet meer weg te denken traditie in de Bomenbuurt van Beverwijk en jarenlang een goed bezocht evenement.  Tijdens de Kunstroute kan men zondag 18 september tussen 11.00 en 17.00 uur schilderijen, beelden, keramiek, sieraden, foto’s, textiele werkvormen en tekeningen bekijken.

Opening door wethouder Cecilia van Weel
Om 10.45 uur zal Cecilia van Weel, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Beverwijk, de Kunstroute officieel openen bij PopulusArt, Populierenlaan 39a. De route kent een unieke en intieme sfeer omdat de meeste kunstenaars hun werk thuis, in de tuin, garage of carport laten zien. Ook in enkele openbare gebouwen is het werk van een aantal kunstenaars te bewonderen en zij geven u daar graag uitleg over.

40 kunstenaars op 20 locaties
Dit jaar kan de organisatie zich ook verheugen over de deelname van nieuwe kunstenaars en locaties. Met bijna 40 enthousiaste deelnemers (individueel en groepen) op 20 locaties valt er weer veel te genieten De route kan zowel fietsend als wandelend afgelegd worden. Hiervoor kan men de kunstroutecatalogus gebruiken die onder aan dit artikel kan worden gedownload en die eerder al gratis af te halen was bij PopulusArt, Kennemer Theater, Bibliotheek, Stadhuis, buurtcentra, diverse winkels en bij de deelnemende kunstenaars. In deze catalogus staan alle kunstenaars met expositie-adres en plattegrond.Het maakt niet uit waar men de route start.

Kunstroutecatalogus
De Kunstroute is mogelijk gemaakt door de gemeente Beverwijk, de deelnemende kunstenaars, de ondernemers en instellingen in de Bomenbuurt die ruimte geven aan de vele exposanten, PopulusArt, de fotografen Manon Rooijers en Jeanet Abma van Dam die de kunstroutecatalogus hebben voorzien van prachtige foto’s en Delsasso Print & Paint voor de mooie vormgeving van de kunstroutecatalogus.

Klik op KUNSTROUTECATALOGUS voor het downloaden van de digitale versie.

 

Reacties