Column van de Dag / “Wortels”

Foto: Jan Aardenburg

Iedere twee weken verzorgt ISOO.nu een column op Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl, waarbij (uiteraard) de ‘focus’ ligt op fotografie. Vandaag de column van Jan Aardenburg die dit weekend een van de exposanten is van de groepsexpositie ‘Wortels’ in Beverwijk.

Door: Jan Aardenburg

Toen Ina Zwart ruim een maand geleden tijdens een vergadering van de stichting kunst en cultuur Beverwijk haar plannen ontvouwde over de atelierroute werden alle leden, inclusief mijzelf, enthousiast over deze plannen. Nu eens niet een route langs de ateliers van de kunstenaar maar een vaste plek waar iedere deelnemer zijn of haar werk kan hangen of plaatsen. En wat voor een plek, een oude, in ongebruik geraakt kascomplex in de Bankenlaan Beverwijk.

Het thema zou ‘wortels in Beverwijk’ gaan heten: Kunstenaars met de wortels nu of toen in Beverwijk.
Ina zou zelf ook meedoen, en ik zei haar met een gekke bek dat ik ook wel mee zou kunnen doen. Ze nam mijn opmerking serieus en zette mij op de deelnemerslijst. Ik merkte dat pas op het moment dat Ina een boekje door onze drukkerij liet drukken en ze mij vroeg een stukje te schrijven voor het boekje. Van alle deelnemers werd dit verlangd.

Dan moet je keuzes maken met welk werk je zou willen exposeren. Fotowerk, dat stond voor mij al vast. Als medebestuurder van ISOO.nu had ik een maand terug al foto’s hangen, een expo over Impressies, samen met alle medebestuurders.

(foto: Jan Aardenburg)
(foto: Jan Aardenburg)

Nu dus  in een kas. Met mijn roots als tuinderszoon leek het mij een goed idee om de natuur als onderwerp te kiezen. Zwaar bewerkte foto’s waarmee ik wil laten zien dat je kunt schilderen met je camera. Op het moment van schrijven moet de expo nog worden ingericht. Ik sta te popelen om mee te helpen. Vandaag, vrijdag 30 september is de opening voor genodigden, en op 1 en 2 oktober vanaf 10.00 uur voor iedereen. Ik hoop u ook te zien. affiche-wortels

 

Reacties