Volop humor, muziek, geschiedenis en toneel in Kennemer Theater

Foto: Ray Christian

Kleurrijk, muzikaal, humorvol en educatief aanbod in Kennemer Theater in de komende week van 14 tot en met 21 oktober.

Jan Beuving: een bètaman in de alfajungle van het theater
Vrijdag 14 oktober om 20.30 uur.

(foto: Maartje ter Horst)
(foto: Maartje ter Horst)

Door de ogen van deze bètaman ziet iedereen de wereld zoals nooit tevoren, hinkend van het ene op het andere verkeerde been. Nooit zal iemand meer onnadenkend langs een verkeersbord rijden en een ieder zal even glimlachen als de oudste man ter wereld doodgaat. De wiskundige en medewinnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste kleinkunstlied (2012), neemt in Raaklijn het publiek mee in zijn onnavolgbare logica.

Gewapend met een ruitjesoverhemd en een stapel nieuwe liedjes en conferences neemt Jan je mee in zijn onnavolgbare logica. Met taal waar niemand op rekent en gereken waar niemand naar taalt, raakt hij met de mooiste verhalen. Want iemand moet ze vertellen en Jan is iemand. En niet zomaar iemand, want niemand is zoals Jan.

Jan Beuving verzorgt als columnist wekelijks De Korte Corner in het programma Studio Voetbal. Als tekstschrijver is hij werkzaam voor onder andere Karin Bloemen en Angela Groothuizen en werd hij genomineerd voor een Musical Award.

Kaarten vanaf € 15,00 voor de try-out op vrijdag 14 oktober om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Femalepower-groep Big, Black & Beautiful terug in Beverwijk!
Vrijdag 14 oktober om 20.15 uur

bbb-fotograaf-ray-christian-liggend
(foto: Ray Christian)

Big, Black & Beautiful brengt onder het motto ‘shake what your mama gave you’ een spetterende show en laat het publiek een avond genieten van de beste songs van de afgelopen jaren; van blues tot gospel, van soul tot pop. De zangeressen Michelle David, Rocq-E Harrell en Lucretia van der Vloot pakken groots uit met een show vol krachtige uptempo-nummers, maar ook ingetogen ballads.

Borsten, Billen & Benen, een geweldige liveband, uitbundige kostuums, passie, power en een duidelijk aanwezige showfactor: het is een succesformule die nog jaren mee kan en eentje waarbij het publiek gegarandeerd niet op haar stoel kan blijven! Een spetterende theatershow boordevol blues, gospel, pop en soul.

Kaarten vanaf € 24,50 voor de try-out op vrijdag 14 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Nelleke Noordervliet, Jos Palm en Niek Barendsen presenteren: De Grote Geschiedenisshow
Zaterdag 15 oktober om 20.15 uurde-grote-geschiedenisshow-willem-de-zwijger-liggend-beeld-c-rechtenvrijMuziek, ontroerende verhalen, humor en oeroude liedjes. Het verleden leeft! Jos Palm en Nelleke Noordervliet, bekend van o.a. VPRO’s radioprogramma OVT, nemen bevriende historici mee naar Beverwijk. Ze brengen een amusante avond over de geschiedenis van Nederland. Van Bonifatius tot krakersrellen, van Keizer Augustus tot Colijn, van Audrey Hepburn tot Maxima en van automobiel tot wasmachine. Elke avond is compleet anders. Niek Barendsen verzorgt de muzikale intermezzo’s op deze historische avond.

Aan de desk in Beverwijk zullen de volgende prominenten aanschuiven: Hans Aarsman, Elsbeth Etty en Hanneke Groenteman. Een leerzame, onderhoudende geschiedenisles, gegeven door een keur aan historici, journalisten en schrijvers, die de Nederlandse geschiedenis kunnen dromen.

Kaarten vanaf € 18,50 op zaterdag 15 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Live moppentapper nog één keer met JABROER in Beverwijk!
Woensdag 19 oktober om 20.15 uurton-kas-jabroer-onemanshowNa het overweldigende succes van vorig seizoen kon een reprise natuurlijk niet uitblijven: gelauwerd toneel-, tv- en filmacteur Ton Kas, de eeuwige zwartkijker, maar wel eentje die de lach aan zijn kont heeft hangen, komt nogmaals met zijn onemanshow JABROER naar het Kennemer Theater.

Ton Kas is o.a. bekend als Arie Balk uit ‘t Schaep met de 5 Pooten en is volgens hem zelf met de volgende steekwoorden te typeren: STRONG language – politiek incorrect – hoogste grapdichtheid – seksistisch – vrouwonvriendelijk – sowieso onvriendelijk – puur jatwerk – 100% recyclebaar – humor.

Kaarten vanaf € 16,50 voor de reprise op woensdag 19 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Eerste onewomanshow van comédienne, actrice en zangeres Anne-Marie Jung
Woensdag 19 oktober om 20.30 uur1617_gv_anne_marie_jung_f_pr_anne_marie_jung

Anne-Marie Jung speelt met De Exoot haar eerste soloprogramma. Anne-Marie is al jaren een bekend gezicht in de theaters, op televisie en op het witte doek, als side-kick van André van Duin, in Wie is de Mol en vele series en films. In De Exoot speelt ze absurde typetjes, zingt ze de mooiste liedjes en eist zij haar eigen plek op in de Nederlandse theaters.

Samen met een team van zeer getalenteerde comedy- en cabaretschrijvers, onder wie Alex Klaassen, maakte zij het programma waarin ze je meeneemt in haar fantasiewereld, die van de Exoot uit Schiedam.

Kaarten vanaf € 16,00 voor de try-out op woensdag 19 oktober om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Richard Kemper (zonder Veldhuis) en Sandra Mattie (Divorce) in relatiecomedy Hart tegen Hart
Vrijdag 21 oktober om 20.15 uur

(foto: Arjan Benning)
(foto: Arjan Benning)

Hart tegen Hart, dat is de nieuwe voorstelling van Rick Engelkes. Samen met cabaretier Richard Kemper gaat Rick Engelkes terug het theater in. Rick, die drie jaar geleden voor het laatst op het podium stond, heeft het stuk zelf geproduceerd.

Het begint allemaal met een gezellig avondje. Dan besluiten twee bevriende stellen elkaar eens flink de waarheid te vertellen. En dan gaat het er opeens stevig aan toe. In de relatiecomedy ‘Hart tegen Hart’ gaan Richard Kemper (Veldhuis & Kemper) en Peggy Vrijens die confrontatie aan met Rick Engelkes en Sandra Mattie (o.a. Divorce, de Fractie). Dat levert onverwacht vileine gesprekken en ongemakkelijke situaties op. Die soms ook weer zó grappig en herkenbaar zijn dat het een beetje pijn doet. Gelukkig maar! Want hoe pijnlijker de liefde, des te harder moet je er af en toe om lachen. Of over zingen.

Kortom: een vrolijk stuk over liefde en vriendschap, waarin het regelmatig ‘Hart tegen Hart’ gaat. En met een cabaretier (Richard Kemper) in het midden, loopt een toneelstuk natuurlijk nét even anders dan je dacht.

Kaarten vanaf € 21,50 op vrijdag 21 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties