Jubileumeditie Kennemer Jazz met nationale en internationale topartiesten

Foto: Kennemer Jazz

Op zaterdag 12 november vormt het Kennemer Theater de thuishaven voor de 25e editie van Kennemer Jazz met onder andere optredens van Laura Fygi, Pink Oculus, Cor Bakker, en van lokale bands zoals Different Cook, de Winke Wagner Band en de overbekende Bloes Broers.

RaBo zaal
In de RABO zaal zal het eerste deel van de avond de Jazz Focus Big Band onder leiding van Peter Guidi optreden. Deze uit achttien muzikanten bestaande band zal tevens Laura Fygi, Pink Oculus en Cor Bakker bij hun optredens begeleiden. laura-fygi-kopieGrote zaal
Na deze optredens vormt de grote zaal het podium voor Sabrina Starke, die met een zeven-koppige band “Songs in The Key of Life” brengt, een terugblik naar de Motown tijd en een ode aan Stevie Wonder. Swingende jazz met hits als Sir Duke, Isn’t She Lovely en Pastime Paradise.

Kleine zaal
In de kleine zaal, die net als voorgaand jaar sfeervol omgebouwd tot jazzcafé, treedt Deborah J. Carter op, begeleid door het trio Karel Boehlee (piano), Eric Timmermans (bas) en Gijs Dijkhuizen (drums), gevolgd door een optreden van Mr. Boogie Woogie, die al eerder op Kennemer Jazz optrad.

After party
Vanaf middernacht wordt de ‘after party’ verzorgd door Different Cook vanuit het brede repertoire van deze band. Different Cook is een lokale band met nationale bekendheid en de organisatie van Kennemer Jazz vind het dan ook zeer plezierig dat deze band de afsluiting van deze 25e editie zal gaan invullen.

Foyer
In de foyer en bar zijn afwisselend optredens zijn van de Winke Wagner Band, Peter Douglas met het combo Jean Clair de Ruwe en de Blues Boers. Winke Wagner en de Bloes Broers zijn lokale bands, waarmee de organisatie een goede mix legt tussen bands uit de eigen omgeving en internationaal talent.bloes-broers-20131Lions Club Beverwijk
Kennemer Jazz wordt al vijfentwintig jaar georganiseerd door de Lions Club in Beverwijk in samenwerking met CJK Music. Door sponsoring van het regionale bedrijfsleven wordt ieder jaar een netto-opbrengst van circa 10.000 euro gerealiseerd en dit bedrag wordt ieder jaar besteed aan muziekoptredens in de vier verzorgingstehuizen in Beverwijk tijdens de feestweek.

Meer informatie over Kennemer Jazz 2016 is te vinden op de site www.kennemerjazz.nl. Kaarten kunnen via deze site of op de site van het Kennemer Theater worden besteld en kosten in de voorverkoop 22,50 euro. (vanaf 1 november € 25,-)

Reacties