Vanmiddag in Fort Veldhuis: Lezing over vliegvelden in Engeland gedurende de Tweede Wereldoorlog

Foto: Wikipedia

Vanmiddag, zondag 16 oktober, is er in Luchtoorlogmuseum fort Veldhuis een lezing over vliegvelden in Engeland gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden er in Engeland heel veel vliegvelden aangelegd. Vooral in Oost-Engeland zat er soms maar een paar kilometer tussen de vliegvelden.  Wat gebeurde er nu allemaal op zo’n vliegveld. Peter de Raaf, voorzitter van onze zusterstichting Crash 40-45, verteld uitvoerig hoe het leven op zo’n Engels vliegveld zich afspeelde.

De spreker
Peter de Raaf is in het dagelijks leven werkzaam voor Rijkswaterstaat. Hij is voorzitter van Crash 40-45 in Aalsmeerbrug, een zusterstichting waar wij nauwe banden mee onderhouden en hij is ook betrokken bij de Fokker Heritage Trust. Kortom een duizendpoot binnen luchtvaart Nederland.

De lezing begint zondagmiddag om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhui. s gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

Reacties