Opera, Rock & Roll, cabaret en All-Male Dance Revue komende week in Kennemer Theater

Foto: Kennemer Theater

Kleurrijk, muzikaal, humorvol en sexy aanbod in Kennemer Theater in de komende week van 21 tot en met 29 oktober.

Verdi’s Nabucco door de Staatsopera van Tatarstan (Dinsdag 25 oktober 20.15 uur)
‘Nabucco’ was de eerste succesvolle opera van de toen 28-jarige Verdi. Het dramatische verhaal over vrijheid en liefde zou altijd een van zijn populairste werken blijven. De spectaculaire massa-scènes en de heerlijke liefdesmuziek maken het tot een opera waar liefhebbers tot het einde der tijden van zullen smullen en het grote slavenkoor ‘Va pensiero’ groeide uit tot het alternatieve volkslied, een symbool van de Italiaanse eenheid. ‘Nabucco’ vertelt het Bijbelse verhaal van de Joodse ballingschap in Babylon, het huidige Irak. De wrede heerser Nabucco raakt verwikkeld in een machtsstrijd met zijn dochter Abigaille, waarin zij uiteindelijk het onderspit delft en de Joden hun vrijheid herwinnen.

De Staatsopera van Tatarstan komt al ruim twintig jaar naar Nederland met kwalitatief hoogstaande producties en heeft de harten van vele Nederlandse operaliefhebbers veroverd met indrukwekkende decors, het grootse koor, internationale solisten en traditionele ensceneringen. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.
Kaarten vanaf € 34,50 op dinsdag 25 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Marc-Marie Huijbregts met ‘Getekend’ (Donderdag 27 oktober om 20.15 uur)
Marc-Marie is terug. Eerder dan hij zelf had gedacht. Hij kon niet langer wachten. Toegegeven: hij vindt het soms best moeilijk om in de soeppan van z’n eigen leven te duiken, maar Marc-Marie heeft dingen te vertellen. Over zijn omgeving, zijn familie, zijn werk en over zijn leven. Het leven dat ons allemaal tekent. Ook Marc-Marie. Hij is getekend. In zijn nieuwe programma Getekend is Marc-Marie onweerstaanbaar, aanstekelijk en vilein!
Kaarten vanaf € 23,50 op donderdag 27 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Katinka Polderman tiert welig (Woensdag 26 oktober om 20.30 uur)
Goed gerijmd, vakkundig afgewogen cabaret: Al ruim tien jaar geldt droogkloot Polderman als één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters. Toch maakte ze al vier voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, doortimmerde liedjes en hilarische oneliners. Haar laatste voorstelling Polderman baart zorgen werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2014. “Met een jaloersmakende fantasie creëert ze op het podium haar eigen universum. Wordt er door sommigen gemopperd dat het cabaretlied een kwijnend bestaan leidt, Polderman toont met haar ludieke vondsten dat het genre springlevend is”, schreef de jury.katinka-polderman-polderman-tiert-welig-affichebeeld-fotograaf-krijn-van-noordwijk-bannerEn Polderman tiert welig voort, ook in dit vijfde programma. Niet met stemverheffingen en schreeuwerij, maar met krulletters, goed gerijmde liedjes en vakkundig afgewogen woorden. Want áls Polderman tiert, dan tiert ze welig.
Kaarten vanaf € 14,00 voor de try-out op woensdag 26 oktober om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Thunder From Downunder zet Beverwijk in vuur en vlam! (Vrijdag 28 oktober om 20.15 uur)De zomer is nog lang niet voorbij met deze heren uit Australie! Via San Francisco, Los Angeles en Las Vegas zetten de breed gespierde en sexy dansers van Australia’s Thunder From Downunder het koude Nederland in vuur en vlam. Een Ladies Only ervaring die de scherpe randjes van vermaak tarten, maar…  de waarden en normen van zedelijkheid respecteren.

Sinds de oprichting hebben wereldwijd meer dan 7 miljoen mensen de entertainers van Australia’s Thunder From Downunder zien optreden. Naast hun theatrale shows zijn ze op TV meerdere malen special guest bij onder andere NBC’s Today Show, The Tyra Banks Show, ABC Daytime, Project Runway en TV series als Drop Dead Diva. thunder-from-downunder-pressphoto-bannerEnkele jaren geleden zijn ze onderscheiden met de titels “Best Adult Attraction” en “Best Male Revue show” in Las Vegas. Een verleidelijke All-Male Dance Revue van hoog niveau en bij uitstek een ervaring die elke vrouw meegemaakt wil hebben… Ladies, Sharpen Your Heels.
Kaarten vanaf € 33,50 op vrijdag 28 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Ouderwets feelgood theater van HGNTV (Zaterdag 29 oktober om 20.15 uur)
Gladde jongens zijn het zeker, maar ze kunnen ook prikkelen! Al meer dan 25 jaar staat ‘Het Groot’  voor humor, goede muziek, theater en muzikale grappen. Messcherp of met een baard… In Shave, Rattle and Roll wisselen de scènes elkaar in vliegende vaart af. Het publiek pinkt net een traantje weg of schiet daarna alweer in de lach. Het Groot Niet Te Vermijden gaat nog steeds geen instrument of genre uit de weg.

Vanwege gezondheidsredenen van Louis Kockelmann heeft het illustere vijftallige theaterorkest “oudgediende” Martin Bakker bereid gevonden om het gezelschap aan te vullen zodat het publiek toch volop kan genieten van hun onnavolgbare muzikale uitvoeringen gelardeerd met de nodige humor. De heren komen dan ook met een gebruikelijk ouderwetse portie feelgood theater en speelt ieder publiek uit de stoelen.
Kaarten vanaf € 21,00 op zaterdag 29 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

 

 

Reacties