Allerzielen, een bijzondere expositie in de KOP van WaZ

Foto: Kop van WaZ

De Kunst Ontmoetings Plek van Wijk aan Zee sluit het jaar af met een bijzondere expositie. “Allerzielen” met werk van overleden kunstenaars vertegenwoordigd door de levenden.

Frans Duin (1950-2016) studeerde van 1973-1975 aan de Vrije Academie in Den Haag. Hij begeleidde daar, na zijn studie, kunstenaars bij het drukken van litho’s en leerde hen de kneepjes van het vak. Zijn litho’s kenmerken zich door de gedetailleerdheid en het gebruik van veel kleuren, wat het drukproces uiterst precies maakt. In de loop der jaren exposeerde hij binnen en buiten de regio.  OLYMPUS DIGITAL CAMERAAb Jongmans (1934-2011) studeerde in 1955 af aan de Gerrit Rietveld Academie afdeling Opleiding tot tekenleraar. Hij woonde en werkte o.m. in Amsterdam, Olst en Paramaribo (Suriname). Zijn allereerste tentoonstelling als kunstschilder was bij de hoogovens te IJmuiden samen met Wijnand Wansink in 1960.ab-jongmans-1
Jan van der Schoor (1941-2008) was één van de bekendste Beverwijkse tekenaars/schilders. Hij geeft in zijn werk de hartenklop van de tijd en van het leven in de regio weer. Bij tal van gelegenheden tekende en schilderde hij. Jan was ook bekend van de honderden cartoons, die hij onder andere, voor Dagblad Kennemerland maakte.jan-vd-schoorSaskia Keyer-Kuijpers (1965- ……..) verteld “Zielen zo verschillend, maar o zo herkenbaar. Het is zo fascinerend om een ziel te herkennen, te zien wat hij of zij heeft meegemaakt of wat de ziel raakt. Dat stukje ‘be’zieling vind ik fascinerend en wil dat graag tot uiting brengen” Er is bezielde keramiek te zien in de KOP van WaZ.

Opening met kunstkenner Piet Vis
De officiële opening is op vrijdag 4 november vanaf 17 uur. Om 18 uur worden de heren Frans Duin, Jan van der Schoor en Ab Jongmans nader bekeken door kunstkenner en ras verteller Piet Vos.

Waar en wanneer?
De expositie loopt van 2 november tot en met 1 januari 2017. Locatie: KOP van WaZ, Voorstraat 12, 1949 BH Wijk aan Zee. Altijd open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.kopvanwaz.org

Reacties