Babooshka wint eerste voorronde Rob Acda Award 2016/2017

Foto: Lieke Hartmans

Afgelopen vrijdag 4 november vond de eerste voorronde plaats van de Rob Acda Award in de Kleine Zaal van Patronaat. Babooshka wist de jury te overtuigen en sleepte daarmee de eerste finaleplek in de wacht.

Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2017. Babooshka verraste de juryleden met hun balans tussen alternatieve en experimentele rock. “Babooshka grijpt je bij de strot, maar laat genoeg zuurstof om te kunnen ademen’, aldus de jury.

Runner-up poule
Amikdla kwam hierdoor samen met Below Home, The Unterribles, Coyote House en Reino in de runner-up poule terecht. De jury moest naast een jurywinnaar ook de beste runner-up uit die poule benoemen en de heren van Coyote House gingen er met die eer vandoor. Naast een jurywinnaar en de runner-up kwam Coyote House tevens als publiekswinnaar uit de bus met een overweldigend aantal stemmen. Coyote House maakt hierdoor extra kans om de finale te bereiken.

De jury bestond deze editie uit Jasper van Vugt (Herman Brood Academie / OOR), Maarten Claus (Parksessies / Patro University), Wouter Groenhart (oud-winnaar / Rubbermade), Joost Verhagen (Haarlemse Popscene) en Anton Riemersma (Oprichter en eigenaar Pitkings).

Lieke Hartmans heeft in het kader van de Rob Acda Foto Award deze voorronde vastgelegd. Haar zes beste foto’s zijn vanaf 18 november te zien op locatie van Café Pitcher.

De tweede voorronde vindt plaats op vrijdag 9 december in de kleine zaal van Patronaat. Tickets zijn in de verkoop via www.patronaat.nl en meer informatie is te vinden op www.robacdaaward.nl

Wat is de Rob Acda Award?
De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goed gevuld prijzenpakket.

Uit alle aanmeldingen worden 24 acts geselecteerd die het tegen elkaar op nemen in vier voorrondes. Elke voorronde wordt er een winnaar gekozen door de professionele jury. Daarnaast valt er ook iedere ronde een Publieksprijs te winnen. Het precieze verloop van de competitie hebben we opgenomen in ons reglement.

De Rob Acda Award is opgericht als eerbetoon aan de (veel te vroeg) overleden Rob Acda, de eerste programmeur van Patronaat en manager van groepen als De Dijk en The Pretty Things.

Bekende winnaars en finalisten zijn Ethereal, Stuurbaard Bakkebaard, The Sheer, The Hype en FunkAbilities (voorloper Chef’Special). De Rob Acda Award wordt dit jaar voor de tweeëntwintigste keer georganiseerd.

Reacties