Bed & Breakfast, Peter Pannekoek en het Don KosakenChor dit weekend in het Kennemer Theater

Foto: Monique Liet

Met Sinterklaas net achter ons en Kerstmis nog enkele weken voor ons is het goed toeven in het Kennemer Theater met drie bijzondere producties op vrijdag 9 en zaterdag 10 december.

Nieuwe intrigerende monoloog door Debby Petter
(vrijdag 9 december 20.30 uur)

(foto: Bob Bronshof)
(foto: Bob Bronshof)

Debby Petter speelt Bed & Breakfast, een intrigerende monoloog van schrijver Thomas Verborgt over een vrouw die terugkijkt, maar absoluut nog niet klaar is met haar leven.

Op haar achttiende kreeg ze een kind. Het was een zogenaamd ongelukje en dus een schande. Ze moest het kind na de geboorte onmiddellijk afstaan. Zo ging dat toen. Nu, veertig jaar later, zien we de moeder terug. Zij is inmiddels weduwe. Na een gelukkig huwelijk, waarin ze twee zonen kreeg, runt ze in haar eentje een klein Bed & Breakfast aan zee. Daar heeft ze tussen de gasten door veel tijd om na te denken. Vooral over haar eerste kind, dat ze nooit gezocht en gezien heeft, maar dat er altijd was. En dat ze altijd gemist heeft. Komt daar verandering in? Ja! Hoeveel tijd heeft ze nog om dit grote gemis goed te maken?

Een intiem portret van ontheemd moederschap.

Kaarten vanaf € 15,50 op vrijdag 9 december om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Rake observaties en pittige humor van Peter Pannekoek
(vrijdag 9 december 20.15 uur)

(foto: Hans Peter van Velthoven)
(foto: Hans Peter van Velthoven)

‘Zacht van binnen’ is een fijne mix van stand-up comedy en theatrale vertelling met rake observaties en pittige humor. In dit eerste avondvullende programma vertelt Peter Pannekoek het publiek hoe angst het leven van een mens kan beheersen. Maar wees niet bang: het wordt een fantastische avond. De cabaretier is met name bekend geworden van zijn wekelijkse conference in DWDD.

Kaarten vanaf € 16,00 voor de reprise op vrijdag 9 december om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Don KosakenChor Russland terug in Beverwijk!
(zaterdag 10 december 20.15 uur)

Onder leiding van dirigent Marcel N. Verhoeff  brengt het programma ‘A Russian Serenade’ het publiek  Russisch romantische sferen.

Het Don KosakenChor Russland is een graag geziene gast op de internationale concertpodia. Het publiek kan genieten van Russisch-orthodoxe gezangen en schitterende Russische ballades die worden afgewisseld met bekende en – in het Westen – nog onbekende Russische Volksliederen.

Het Don KosakenChor Russland kent zijn oorsprong in de zang van de kozakken. Kozak betekent ‘vrij man’. Deze stoere ruiters, strijders voor de tsaar, creëerden zo’n vierduizend liederen. Het koor zelf ontstond in de ballingschap die volgde op de Russische Revolutie. Het Don KosakenChor bestaat pas sinds Gorbatsjov weer letterlijk uit vrije mannen.

De combinatie van de vocale zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, staat garant voor een meeslepende muzikale ‘Serenade’.

Kaarten vanaf € 25,50 op zaterdag 10 december om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

 

Reacties

Cookieinstellingen