Historisch Genootschap Midden-Kennemerland flitsend van start in 2017

Foto: HGMK

Het Historische Genootschap Midden-Kennemerland gaat in het nieuwe jaar ambitieus uit de startblokken met meteen drie boeiende evenementen in de eerste drie weken van januari.

Presentatie Paleografie-werkgroep
Op woensdagmiddag 11 januari geeft de 20-jarige Paleografie-werkgroep een presentatie van hun werk, dat bestaat uit het hertalen van oude handschriften uit bijvoorbeeld akten. Zij laten deze middag hier voorbeelden van zien. Bezoekers van de presentatie mogen ook zelf oude stukken meenemen en aan de werkgroep voorleggen. De middag is gratis toegankelijk en begint om 14.00 uur in de vergaderzaal van het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk.

Zicht op Water
Op donderdagavond 12 januari om 20.00u en op woensdagmiddag 18 januari om 14.30 uur wordt, eveneens in het Huis van Geschiedenis, de film “Zicht op Water” vertoond. Deze film ging onlangs in première en gaat over de gevolgen van het graven van het Noordzeekanaal voor de bewoners van de IJmond door de jaren heen. De film is onderdeel van het project “Graven naar het verleden van het Noordzeekanaal”. Mede door de komst van kanaalgravers, vissers en industriearbeiders veranderde het karakter van de IJmond enorm. Deze film laat de veranderingen in het landschap zien, de blijvende band van de inwoners met het gebied en hun herinneringen aan het veranderende kanaal. Nu, 140 jaar na de opening van het kanaal in 1876, neemt een aantal markante IJmonders u mee langs zes mijlpalen in de geschiedenis van het kanaal. De film is gemaakt door Pauline van Vliet en Marieke Rodenburg.

De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk voor HGMK-leden op vertoon van hun nog geldige ledenpas 2016.  Anderen betalen € 5,-. Reserveren kan via [email protected].

De 10 kastelen van Heemskerk
Op donderdagavond 19 januari  geeft Piet va Zwieten de lezing: “De 10 kastelen van Heemskerk”. Hierover komt later meer informatie.Lid worden van het HGMK
Een aanrader voor  iedereen die de activiteiten van het HGMK wil meemaken: Wordt lid voor € 15,- per jaar (partners € 7,-). Opgeven als lid kan aan de balie of via de website www.hgmk.nl.

Reacties