Zang, cabaret, voetbalverhalen en catchy balkanbeats deze week in het Kennemer Theater

Foto: Hans Peter van Velthoven

Weer volop variatie verspreid over drie avonden in het Kennemer Theater.

Eerst op donderdagavond de 3JS’s met werk van U2 en cabaretière Soundos met een ontroerende en grappige voorstelling. Dan op vrijdag kleedkamerhumor door o.a. voetbal-’rebellen’ John de Wolfen Glenn Helder. En op zaterdagavond Vlaamse humor van Wim Elsen in ‘Er wordt naar u geluisterd’ en een duik in een wereld van wetenschappers en inventieve componisten met Maartje & Kine in ‘de Goldberg Machine’.

De 3JS laten The Joshua Tree van U2 herleven!

Precies dertig jaar na het uitkomen van ‘The Joshua Tree’ laten de 3JS dit complete album, en ander onvergetelijk U2-materiaal, herleven in het theater. Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte gaven al een klein voorproefje tijden De Vrienden van Amstel LIVE! 2016 en iedereen was het ervoer eens: dat smaakte naar meer!

Het concept van de 3JS is even simpel als krachtig: het legendarische album uit 1987 wordt noot voor noot nagespeeld in een theatrale setting. Velen beschouwen het album als het beste dat U2 ooit maakte, met hits als ‘Where The Streets Have No Name’, ‘With Or Without You’ en ‘I Still Haven’t Found What I’m Looking For’.

Kaarten vanaf € 25,50 voor de try-out op donderdag 9 februari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Veelzijdige Soundos speelt ontroerend, eerlijk én grappig!

In Geboren Met Ervaring rekent cabaretière Soundos af met het misverstand dat je op de wereld komt als een onbeschreven blad, een leeg doek. En dat het leven een bron van mogelijkheden en kansen zou zijn waar alles nog kan worden ingevuld.

Geboren met ervaring is Soundo’s meest oprechte voorstelling tot nu toe. Geen gezeur, geen valse emoties, geen pseudo-engagement en zéker geen allochtonenclichés. Soundos houdt van eerlijkheid, van scherpe grappen, van zelfspot en uitgesproken meningen. Niet voor niets zit ze al tien jaar bij Comedytrain. Twee programma’s maakte deze actrice, presentatrice en stand-upper in één al. Ze is Geboren met ervaring; haar doek is al aardig ingekleurd. Ook haar blad raakt meer en meer beschreven. Maar ze heeft geen keus, zo is ze op de wereld gekomen. En dat zal die wereld weten ook.

Een ontroerend eerlijke en vooral grappige voorstelling.

Kaarten vanaf € 16,00 op donderdag 9 februari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Markante voetbal figuren in FC de Rebellen

FC de Rebellen is een selectie van de meest markante, uitgesproken en spraakmakende voetballers van ons land: John de Wolf, Glenn Helder en oprichter Marcel Meeuwis, aangevuld met presentator Koert Westerman, cabaretier Leo Alkemade en iedere voorstelling een gast-Rebel.

Deze selectie van oud-voetballers brengt een portie voetbalhumor in het theater. Met anekdotes uit de kleedkamer, persoonlijke verhalen, hilarische ervaringen met coaches. Niet de romantische of komische anekdotes die iedereen al talloze keren heeft gehoord, maar het echte verhaal. Verhalen over macht, geld, seks, doping, list en bedrog. Verhalen die niet eerder zo openhartig werden verteld. De rauwe werkelijkheid van het vaderlandse voetbal. Daarnaast beantwoorden ze vragen én het publiek wordt actief betrokken bij de gehele voorstelling, met name tijdens de ‘Rebelse Quiz’. De ‘verlenging’ vindt na afloop plaats in de foyer met een fotomoment en signeersessie.

Kaarten vanaf € 20,50 op vrijdag 10 februari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

De gekte excelleert in de Vijfde van Helsen
Er wordt naar u geluisterd

(foto: Johan Jacobs)

Wim Helsen won voor zijn eerste voorstelling de ‘Neerlands Hoop’ prijs, en voor zijn derde en vierde telkens de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling in Nederland van dat theaterseizoen. In zijn vijfde programma legt de Vlaming zijn oor te luisteren bij uw binnenste en luistert naar uw eenzaamste gedachten, uw meest verborgen pijn en uw diepste angsten.

“Pijnlijke versprekingen, lompe opmerkingen, onbenullige niet ter zake doende kletspraat. Kortom, ongelooflijk geestig. Wim in absolute topvorm. De krankzinnige woorden en de doodernstige omgeving botsen komisch met elkaar,” schreef de Volkskrant over de Vijfde van Helsen.

Kaarten vanaf € 19,50 op zaterdag 11 februari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Maartje & Kine brengen humor en catchy balkanbeats in het theater!
De Goldberg machine

Na hun opleiding op het conservatorium en de TU Delft bestormden Maartje & Kine de theaters met hun buitengewoon succesvolle debuutprogramma ‘Vreemd Folk’. Daarmee toerde dit energieke, vrolijke, ontwapenende en messcherpe damesduo als een frisse wind langs meer dan 120 steden.

In hun tweede theaterprogramma ‘De Goldberg Machine’ komen muziek en techniek samen in een komische show over uitvindingen, dromen en kettingreacties. Een duik in een wereld van wetenschappers en inventieve componisten. Uiteraard verpakt in de geheel eigen Maartje & Kine-stijl: grappig, vilein, catchy balkanbeats, klassiek met een twist en virtuoze folk uit alle werelddelen. Op viool, accordeon, banjo, ukelele, balalaika, trompet, piano en nog veel meer andere instrumenten.

Kaarten vanaf € 15,50 op zaterdag 11 februari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Reacties

Cookieinstellingen