Museum Kennemerland installeert drie jeugdambassadeurs

Wethouder Cecilia van Weel met de drie jeugdambassadeurs
Wethouder Cecilia van Weel met de drie jeugdambassadeurs
Foto: Gemeente Beverwijk

Op donderdagmiddag 13 juli heeft het Bestuur van Stichting Museum Kennemerland drie ‘jeugdambassadeurs’ voor het museum benoemd. .

Het is de bedoeling dat het jeugdige drietal, bestaande uit Marjolein de Boer uit IJmuiden en Fyonne Faber en Damian Rood uit Beverwijk, het museum naar buiten toe vertegenwoordigen en vooral ook kritisch meekijken naar en meedenken over de te ontwikkelen educatiemiddelen en programma’s. Daarmee vertegenwoordigen zij nadrukkelijk de doelgroep van het educatiebeleid.

Educatie museale kernactiviteit
Voorzitter Cees Hazenberg onderstreepte het belang van de Jeugdambassadeurs. “Educatie is een van de kernactiviteiten van een erkend museum. De afgelopen periode is door ons veel tijd en aandacht besteed aan de invulling van het educatieprogramma voor de komende jaren. Wij richten het educatie beleid op de bewoners van regio Kennemerland (Assendelft, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen), en leggen de focus in eerste instantie op de leeftijdscategorie 6 – 15 jaar”, aldus de voorzitter.

Kindermiddagen: Germanen, Romeinen en schilderkunst
De eerste stappen zijn al gezet door het organiseren van kindermiddagen. De eerste had als thema de Germanen en Romeinen en de tweede had als thema de schilderkunst.

Verder zijn er verschillende educatiemiddelen ontwikkeld die een bezoek van kinderen aan het Museum Kennemerland extra interessant en aantrekkelijk maken.

Ook zijn er zijn contacten met een aantal basisscholen uit de regio gelegd. Het doel is om samen met deze scholen na te gaan hoe de aandacht voor het regionale cultureel erfgoed kan worden ingepast in bestaande lesprogramma’s. Daarbij levert Museum Kennemerland de kennis en kunde op dat gebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen