Museum Kennemerland doet ‘Rondje Kermis’ met jeugdambassadeurs

Foto: Museum Kennemerland

Zondag 13 augustus, op de laatste dag van de Kermis, hebben Marjolein de Boer en Damian Rood, de jeugdambassadeurs van Museum Kennemerland een flyer-rondje gemaakt langs alle attracties op het Meerplein.

Op die manier hebben ze geprobeerd om Museum Kennemerland nadrukkelijk te presenteren aan de bewoners van Beverwijk, en de jongere bewoners in het bijzonder.

Het flyer-rondje over de kermis was een initiatief van wethouder Cecilia van Weel. De organisatie van de jaarlijkse feestweek en kermis is onderdeel van de portefeuille van de wethouder van Weel. “Het is een belangrijk jaarlijks terugkerende cultureel evenement. Daarom is het leuk de jeugdambassadeurs hiermee naar toe te nemen.” Aldus de wethouder.

Wel gezien,nooit geweest!
Voorzien van een stapeltje folders trokken de twee jeugdambassadeurs zondagmiddag over het kermisterrein. Over het algemeen waren de reacties van de mensen positief. Weliswaar bleken veel kermisbezoekers Museum Kennemerland wel te kennen, maar bleken er nog nooit te zijn geweest. Ook waren er mensen die zeiden het gebouw wel te kennen maar niet te weten dat daar een museum in gevestigd is. Kortom het flyeren zal zeker nuttig zijn geweest.

Na twee rondjes over de kermis te hebben gelopen en de traditionele poffertjes te hebben genuttigd zijn Damian en Marjolein weer huiswaarts gegaan. Volgens hen was het een erg leerzame ervaring. Daarbij gaven ze aan het zeker niet erg te vinden om dit vaker  te doen.

Reacties