Toneelgroep Het Volk met ‘De God van de Slachting’ in Theater de Cirkel

Foto: via Theater de Cirkel

Vrijdag 10 november komt Toneelgroep Het Volk met de voorstelling ‘De God van de Slachting’ van de Franse schrijfster Yasmina Reza naar Heemskerk.

Toneelgroep Het Volk, het oudste en kleinste professionele toneelgezelschap van Nederland, maakt al meer dan veertig jaar prachtige voorstellingen.In hun nieuwe productie ‘De God van de Slachting’ komen twee echtparen bijeen om een klein akkefietje uit te praten: de zoon van het ene stel heeft de zoon van het andere twee tanden uitgeslagen. Beide echtparen, gegoede middenklasse, intellectueel onderlegd en welgemanierd, willen deze uit de hand gelopen kinderruzie oplossen met een beschaafd gesprek.

Gaandeweg blijken woorden – en vooral woordkeuzes – de laagjes vernis van de beschaving echter grondig af te schuren en ontstaat een (verbaal) slagveld. Op typisch Volkiaanse wijze ontaardt dit gegeven in een geloofwaardige chaos en laat de groep zien hoe van de vier echtelieden aan het eind nog slechts zielige hoopjes mens resteren.

Het stuk van de Franse schrijfster Yasmina Reza is wereldwijd succesvol en werd door Roman Polanski onvergetelijk verfilmd onder de titel ‘Carnage’.

  • Tekst: Yasmina Reza
  • Vertaling: Laurens Spoor
  • Regie: Joep Kruijver
  • Spel: Bert Bunschoten, Wigbolt Kruijver, Minke Kruijver en Karlijn Kruijver

Kaarten voor de voorstelling, die om 20.30 uur begint, kosten € 12,00 (met Culturele Cirkel Pas € 10,00) en  kunnen worden gereserveerd: telefonisch via 0251821445 (=voicemail)  of via de website: http://decirkelheemskerk.nl/.  Betalen van de kaarten aan de zaal (Pinnen is NIET mogelijk!)

Adres: Theater de Cirkel, Cirkel 1, 1967 NM Heemskerk

Reacties