Gitaarvirtuoos organiseert benefietconcert om Grote Kerk Beverwijk open te houden

Foto: Dennis Mantz - NH Nieuws

Vanavond organiseert gitaarvirtuoos Serge Héman een benefietconcert in de Grote Kerk in Beverwijk. Het concert geldt meteen als presentatie van een cd waarmee Héman, samen met een aantal muzikale vrienden, probeert om de Grote Kerk open te houden .

(bron: NH Nieuws)

“Het is een prachtige kathedraal: dit mag gewoon niet dicht”, aldus Héman.  Daarom zet hij samen met Stichting Vrienden van de Grote Kerk in Beverwijk zich al bijna drie jaar in voor het kerkgebouw, dat te koop staat.

“Er moet iets bedacht worden om dit soort panden open te houden”, vertelt Héman, die zijn hart verpand heeft aan het gebouw. Wekelijks worden daarom lezingen, festivals en bijeenkomsten georganiseerd om de kerk een nieuwe bestemming te geven, een ontmoetingsplaats voor iedereen. “Ik vind het gewoon heel mooi dat mensen zich hier kunnen verenigen. En dat moet zo blijven”, aldus Héman tegenover NH Nieuws.

Het concert begint vanavond om 20.00 uur, onder de Wijkertoren in Beverwijk. De toegangsprijs is 10 euro, en dat is inclusief de cd.

Artiesten die aan de CD meewerkten zijn o.a.: David van Aalderen, Marco Bakker, Annemarieke Bechtold, Ton Duin, Serge Héman, Sjanneke van Herpen, Ruud Jansen, Paul Jurriens, Rob van de Klooster, Frank Kraayeveld, Louis de Blieck, Colet Nierop,  Ed van Ettekoven (drummer).

Kijk HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws en het interview met Serge Héman

Reacties

Cookieinstellingen