Jonge Beverwijkse fotografe Elena Nicolaas ontvangt ‘Beverwijkse Belofte’

Foto: Gemeente Beverwijk

Gedurende de Nieuwjaarsreceptie vanavond, 9 januari, in het Stadhuis van Beverwijk heeft burgemeester Martijn Smit een gemeentelijke waardering uitgereikt aan de Beverwijkse Elena Nicolaas.

Ze ontving de ‘Beverwijkse Belofte’ voor haar bijzondere en uitzonderlijke inzet voor jongeren binnen en buiten Beverwijk door te strijden voor meer acceptatie en begrip voor depressiviteit bij jongeren.

Stel je niet aan!
Elena Nicolaas kreeg veel bekendheid door haar tentoonstelling ‘Stel je niet aan!’ die in januari 2017 te zien was in de Grote Kerk in Beverwijk, en in september en oktober ook in de publiekshal van het Gemeentehuis van Beverwijk.

‘Stel je niet zo aan!’, een fotoproject over depressiviteit bij jongeren, kwam tot stand met hulp van het jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk. Elena, die zelf gedurende haar examenjaar op het Mediacollege t kampen kreeg met een depressie, hoopte hiermee t bereiken dat jongeren een depressie beter bij zichzelf herkennen en tijdig hulp zouden zoeken. Ook wilde Elena met haar expositie laten zien dat een pressie een ziekte is die niet zomaar verdwijnt.

Young Impact Award
In 2017 werd Elena Nicolaas al genomineerd voor de Young Impact Award en ontving zij een jongerenlintje van de Oranjevereniging in Beverwijk uit handen van de toenmalig burgemeester Freek Ossel. Ook is ze nog in de race voor IJmonder van het Jaar.

Over de expositie ‘Stel je niet aan!’ maakte RTV IJmond onderstaande reportage:

Reacties