Dit weekend in het Kennemer Theater in Beverwijk

Foto: Wim Lanser

Het Kennemer Theater in Beverwijk kent dit weekend een druk programma.

Het begint vanavond met cabaretière Sara Kroos en theatermaker Steef de Jong. De zaterdagavond is voor Hendrik Groen, terwijl in de andere zaal entertainer en verhalenverteller Max van den Burg zijn publiek voorhoudt waar je nou echt wel of niet gelukkig van wordt. En zondag wordt het weekend afgesloten met African Mamas en Leoni Jansen

Sara Kroos met ‘Zonder verdoving’
Vrijdag 16 maart om 20.15 uur

Sara Kroos is snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat het publiek zo alle hoeken van de zaal zien als zij.

Zonder verdoving: wat ben je zonder je werk, je gezin, je middelen, je bedachte veiligheden, het sussen en het wegstoppen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. Dat is Kroos. In de regen zonder jas. Dicht op het vuur. De nieuwe Kroos gaat pijn doen, maar vooral van het lachen.

Algemeen Dagblad beoordeelde de voorstelling met maar liefst vier sterren en schreef: “Sara’s beste show ooit! Zonder verdoving is een juweel van een voorstelling, die ergens therapeutisch of pathetisch wordt. De ontroering die Sara Kroos in haar liedjes oproept is een oprechte. Daartegenover zet ze haar harde zelfspot die goed is voor een even bulderende als bevrijdende lach. Al schrijnt en schuurt diezelfde lach lekker ongemakkelijk.”

Steef de Jong vindt operette opnieuw uit in Orfeo
vrijdag 16 maart om 20.30 uur Theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar Steef de Jong wil de operette opnieuw uitvinden en gaat daarom terug naar de moeder aller opera’s en operettes: ‘L’Orfeo’ van Monteverdi uit 1607. Daarin wordt het beroemde verhaal van Orpheus verteld. Hij zingt zo mooi dat de heersers van de onderwereld besluiten hem zijn overleden vrouw Eurydice terug te geven. Op één voorwaarde: hij mag niet omkijken als zij hem volgt uit de onderwereld. Bijna boven kijkt Orpheus toch om en verliest daarmee zijn geliefde voorgoed.

Drama staat in het werk van De Jong altijd in schril contrast met de lichtheid van zijn handgemaakte kartonnen pop-updecors, de humor en de verbeelding. Bijgestaan door een muzikant maakt hij een geheel eigen versie van de mythe, een Orfeo-operette van nu.

Met handgemaakte kartonnen pop-updecors, humor én verbeelding!

Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken
Zaterdag 17 maart om 20.15 uur

(copyright: Victor Meijer)

In de theaterversie van de bestseller ‘Pogingen iets van het leven te maken’ laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden u meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen present, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt worden. Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen; jonge acteurs zullen de rollen gaan spelen: “omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. Daarnaast doet er in elke stad een lokaal ouderenkoor mee. In het Kennemer Theater is dat een deel van het koor Dolorosa uit Heemskerk.

De theatervoorstelling van Hendrik Groen is volledig uitverkocht. Voor een enkeling is er mogelijk nog een kaartje beschikbaar via de wachtlijst. Belangstellenden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Max van den Burg – Op een bedje van rucola
Zaterdag 17 maart om 20.20 uur

Pretentieloze entertainer, komiek, innemende verhalenverteller, muzikant en imitator Max van den Burg fileert in ‘Op een bedje van rucola’ op speelse en confronterende wijze de hoofd- en bijgerechten van deze tijd, waarin alles mooier wordt opgediend dan het in werkelijkheid is.

In dit dynamisch, muzikaal, maar bovenal hilarisch eenmansspektakel stelt Max alles aan de kaak waar je zogenaamd gelukkig van wordt: een perfect afgetraind lichaam, mooie kleren, gebleekte tanden, zelfhulpboeken, elke dag meditatie, vluchtelingen helpen, biologisch eten, culinaire hoogstandjes produceren en dat mooie huis kopen met een hypotheek bij een bank die U centraal stelt. Maar word je dan ook echt gelukkig?

African Mamas en Leoni Jansen – Siyabonga Makabe
Zondag 18 maart 20.15 uur

African Mamas brengt het publiek opnieuw in Afrikaanse sferen! Met Leoni Jansen en een swingende band brengen de Zuid-Afrikaanse topzangeressen in dit nieuwe theaterconcert een muzikaal eerbetoon aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf: Miriam Makeba.

Op het ritme van hits als ‘Pata Pata’, ‘Malaika’ en de ‘Clicksong’ komen alle kanten van haar kleurrijke en turbulente leven aan bod. Makeba’s muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en vooral haar moedige en krachtige strijd tegen apartheid, waarvoor ze betaalde met dertig jaar verbanning uit Zuid-Afrika. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen de African Mamas over Mama Africa. Het concert heet ‘Siyabonga Makeba’: ‘Dankjewel Miriam Makeba’.

Op deze avond maakt het publiek kennis met dé vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde!

Kaartverkoop:
Kaarten voor de voorstellingen kunnen worden gereserveerd via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties