Lezing Nando Harmsen over ‘Licht vangen’ bij ISOO

Foto: Nando Harmsen

Hoe zorg je ervoor dat jouw foto exact wordt belicht zoals je dat voor ogen hebt? Fotograaf Nando Harmsen komt op maandag 9 fotografiecentrum ISOO in Beverwijk om uitgebreid in te gaan op deze vraag.

Licht vangen
Een foto maken is licht vangen. Vroeger op de lichtgevoelige emulsiefilm, tegenwoordig op de digitale sensor. We drukken op de knop en de foto is gemaakt. Maar hoe weet de camera wanneer er voldoende licht op de sensor is gevallen, en hoe kunnen we dat beïnvloeden als het toch niet gebeurt op de manier zoals we het graag zouden willen? Hoe gebruik je het histogram op je camera en hoe kunnen al die hulpmiddelen op de juiste manier begrepen worden?

Enkelvoudig belichten, HDR en tonemapping
Tijdens de lezing “Licht vangen” laat Harmsen zien hoe je de camera kunt instellen om een foto exact belicht te krijgen zoals je het zou willen. Maar dat niet alleen; wat kun je doen wanneer je tegen de grenzen van wat mogelijk is aanloopt. Hoe kun je ervoor zorgen dat de uiteindelijke foto exact is wat je ervan zou verwachten, en meer… enkelvoudige belichtingen, HDR, tonemapping en alles wat ervoor nodig is om een goed belichte foto te krijgen.

Kaarten à 7 euro zijn vooraf te reserveren via [email protected] Aan de deur zijn de kosten 8 euro. Locatie: Centrum voor Fotografie ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk.

Reacties