Smakelijk kijkje in oude keukens van Beverwijkse buitenhuizen

Foto: Kennemer Museum

Voor alle nieuwsgierige keukenprinsen en -prinsessen organiseert Museum Kennemerland op zondagmiddag 15 april een kindermiddag.

Potten, pannen, paplepels, keukenmeisje Ilse gaat de kinderen alles vertellen over de keukens van de grote buitenhuizen in de omgeving van Beverwijk. Ze vertelt over wat zij en het andere personeel in de keuken zoals doet op een dag; van water halen tot de vloer boenen, van aardappels schillen tot boter karnen. Ook laat ze zien wat men vroeger gebruikte in de keuken.

In het museum heeft men een heel bijzonder voorwerp: een klein speelgoedkeukentje. Tweehonderd jaar geleden speelde daar een baronesje mee. Helaas kunnen de kinderen daar niet mee spelen. Maar… die keuken is ook groter nagebouwd in het museum.

Zelf kokkerellen
Natuurlijk gaan de kinderen  ook zelf aan de slag: ze mogen op de foto als koksmaatje, er wordt stokbrood gebakken op echt vuur, er worden koekjes gebakken en ook gaan de kinderen die koeken versieren.

Voor wie, wat kost ’t en wanneer?
De middag is voor kinderen van 6 – 12 jaar. Om kwart over een gaan de deuren van het museum open en het programma begint om half twee. Rond half vier is het afgelopen. Het kost € 5,- euro en daarvoor krijgen de kinderen een drankje en mogen ze hun eigen mooie koekjes mee naar huis nemen.

Ouders of verzorgers mogen meekomen. Een van hen mag ook helpen bij alles. Komen er meer mensen mee dan kunnen die het museum bekijken. En natuurlijk mogen zij hun kinderen op de foto zetten als ze  lekker bezig zijn.

Aanmelden
Er is deze middag plaats voor maximaal 20 kinderen. Snel aanmelden is dus aanbevolen. Aanmelding via: [email protected] Graag vermelden: Naam (voor en achternaam) en geboortedatum. Het adres van Museum Kennemerland: Noorderwijkweg 2a (hoek Westerhoutplein)

Reacties