De hele week ‘Groei’ in Grote Kerk Beverwijk

Foto: Stichting Grote Kerk

Vanmiddag opent wethouder Haydar Erol in de Grote Kerk in Beverwijk de tentoonstelling ‘Groei’. De tentoonstelling maakt deel uit van een reeks aan activiteiten rond het thema ‘groei’, dat de hele komende week centraal staat.

Het project ‘Groei’ wordt georganiseerd door Stichting Grote Kerk Beverwijk, Stichting Welzijn Beverwijk en Vereniging Beverwijk Duurzaam en duurt van 28 april t/m 6 mei een manifestatie rond het thema Groei.

Voor de hele komende week staat er een groot aantal activiteiten op het programma die het thema ‘Groei’ van verschillende kanten belichten. Groei staat voor: dynamiek in een positieve richting. Groei heeft ook te maken met wat er in de natuur zichtbaar is. Iets minder zichtbaar, maar daardoor niet minder interessant is de groei die er in een mensenleven plaatsvindt. Ook hier besteden we aandacht aan, o.a. via een tentoonstelling.

De boom staat als icoon centraal in deze week, zowel als levensboom als een boom in de natuur. Bij de boom is groei immers heel evident, die zich soms over honderden jaren uitspreidt. Met deze week wil de organisatie eigenlijk iedereen bereiken: scholieren, ouderen, personen die zich op het gebied van de duurzaamheid, groen en milieu bezig houden en personen die ‘er niets mee hebben’. Tentoonstelling
De tentoonstelling over ‘groei’ en ‘de boom’ zoomt in op:

  • Mensen die groeien
  • De boom als symbool van groei: bomen in de kunst en de literatuur
  • Moet de economie altijd groeien?
  • Groeiend groen
  • Groeiend bewustzijn van klimaatveranderingen en duurzaamheid: we maken zichtbaar wat er in de gemeente Beverwijk al voor duurzame initiatieven zijn op het gebied van klimaatbestendige leefomgeving.

Het onderdeel Klimaatverandering in deze tentoonstelling wordt door Beverwijk Duurzaam verzorgd. Kunstenaars uit onze gemeente nemen hun kunstwerken mee die al thema Boom hebben.

Hieronder het complete programma rond ‘Groei’ voor de komende week 

Reacties