55+

Rondleidingen kastelen Marquette en Assumburg voor senioren

Foto: Wim Meijer Fotografie

In de maand juni organiseert Welschap Welzijn in samenwerking met Historische Kring Heemskerk een aantal rondleidingen voor senioren in de Heemskerkse kastelen Marquette en Assumburg.

Rondleiding kasteel MarquetteKasteel Marquette stamt uit de periode rond 1250. Het kasteel heeft in de loop der tijden veel veranderingen en verbouwingen ondergaan. Het groeide uit van een verdedigingswerk tot een landgoed. De laatste adellijke familie die het kasteel bewoonde was de familie Gevers.

 • Inschrijven
  U kunt nu inschrijven voor een unieke rondleiding op dit schitterende kasteel met een gids van HKH. Misschien is dit de laatste kans om kasteel Marquette te bezichtigen omdat het kasteel per 1 juli 2018 overgaat naar een nieuwe eigenaar.
 • Datum en kosten
  Datum: donderdag 14 juni 2018 om 15.00 uur of donderdag 21 juni 2018 om 15.00 uur. Kosten: € 4,50 per persoon (ter plaatse te betalen) incl. kopje koffie of thee. Duur van de rondleiding: ca. een uur.

Gecombineerde rondleiding slot Assumburg en kasteeltuin
Centraal in het park Assumburg/Oud Haerlem ligt achter slot Assumburg een kasteeltuin. Op dezelfde plek als 300 jaar geleden is een unieke, in Franse Classicistische stijl aangelegde, pronktuin gerealiseerd. Rond het jaar 1700 liet een Amsterdamse regent, koopman en bankier, Jean Deutz zijn oog vallen op slot Assumburg. Hij liet, naast een flinke verbouwing van het kasteel, ook een prachtige symmetrische baroktuin aanleggen die paste bij zijn maatschappelijke positie en de schoonheidsidealen van die tijd.

In 1729 werd van deze tuin een kopergravure gemaakt die als leidraad is gebruikt om de tuin in 2011 weer in oude luister terug te brengen.

 • Inschrijven
  Voor deze gecombineerde rondleiding in kasteel Assumburg met een gids van HKH en kasteeltuin met een vrijwilliger van Stichting Kasteeltuin Assumburg kunt u inschrijven per e-mail [email protected] of telefonisch bij buurtcentrum het Spectrum, tel. 0251 207777.
 • Datum en kosten
  Datum: woensdag 27 juni 2018 om 10.00 uur (start bij brug kasteel). Kosten: € 6,50 per persoon (ter plaatse te betalen) incl. kopje koffie of thee in het Koetshuis.
 • Voor het bezoek aan het kasteel Marquette en Assumburg dient u goed ter been te zijn.

Reacties