Weekend in Kennemer Theater gevuld met spelend, dansend en zingend talent

Foto: Bob Gottschall

Het weekend van 23 en 24 juni spelen de leerlingen van de dans- en theaterafdelingen van het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk hun jaarlijkse voorstellingen in het Kennemer Theater.

Een zolder vol herinneringen
Op zaterdag 23 juni dansen kleuters tot volwassenen vol inzet en passie in Een zolder vol herinneringen (een ballet van dansdocent Moniek Goffree)  in de grote zaal van het Kennemer Theater.

De voorstelling vertelt over een dame die aan het verhuizen is. Ze zit op zolder tussen alle dozen die ingepakt staan om vervoerd te worden. Als ze nog een laatste blik werpt in een van de verhuisdozen, komen de herinneringen boven. Vervolgens ziet zij haar verleden tot leven komen. De tijd neemt haar mee naar de mooie momenten van toen.

Deze voorstelling zal, dankzij sponsoren, in de middag speciaal gedanst worden voor publiek van de Zonnebloem en de Viva!zorggroep. In de avond is de voorstelling open voor alle belangstellenden.

Odyssee: een lange weg naar huis
Op zondag 24 juni is de voorstelling de Odyssee: een lange weg naar huis van de theaterafdeling (onder leiding van musical- en theaterdocenten Iris Stam en Rozemarijn Timmer) aan de beurt. In deze sprankelende versie van de klassieke mythe staan meer dan vijftig spelers tussen de 5 en 65 jaar samen op het toneel om het spannende reisverhaal van de listige held Odysseus te vertellen. Geen eenvoudige opgave, want hoe spreken we de naam van ons hoofdpersonage eigenlijk uit? Hoe vind je je eigen plek in het grote geheel? En waarom willen we dit oude verhaal eigenlijk nog vertellen? Voor een antwoord op deze vragen, nog meer vragen, en wellicht ook meer antwoorden, bent u van harte welkom om deze zondagmiddag te komen kijken naar onze ontdekkingstocht.

Tijd, locatie, kaartverkoop
De dansvoorstelling Zolder vol Herinneringen is op zaterdag 23 juni om 14.30 uur (besloten) en 19.30 uur. De theatervoorstelling Odyssee is op zondag 24 juni om 14.30 uur. Kaarten kosten € 15. De kaartverkoop voor beide voorstellingen loopt via het Kennemer Theater. Neem voor meer informatie over de voorstellingen contact op met het Centrum voor de Kunsten Beverwijk tel. (0251) 227673 of [email protected]. Kijk voor meer informatie over de cursussen dans, theater en musical van het centrum op www.tentvoortalent.nl

Reacties