‘Een jaar op de Waddeneilanden’

Foto: Johan van der Wielen

Op maandag 2 juli geeft natuurfotograaf Johan van der Wielen een lezing bij fotografiecentrum ISOO in Beverwijk over zijn favoriete foto-locatie: de Waddeneilanden.

Sinds 10 jaar reist Johan meermalen per jaar af naar de Waddeneilanden. Zijn grote passie voor Schiermonnikoog en Ameland breidde hij uit met Terschelling en Vlieland. Johan: “Ieder jaargetijde heeft zijn kenmerken en typische beelden. Van de winterse landschappen en de diep donkere nachten, via de ontluikende lente naar de zomerse prachten om vervolgens door te reizen naar de herfst en de najaarsstormen op weg naar weer de kou van de winter.”

In deze reis neemt Johan van der Wielen je een jaar rond mee over ‘zijn’ Waddeneilanden en al zijn facetten, van landschap tot vogels en van bloemen tot de donkerste nachten in Nederland. Hij vertelt over hoe het is om je vast te bijten in een vast gebied en hoe zijn almaar voortgaande zoektocht steeds weer nieuwe kennis, ideeën,  creatieve invalshoeken en beelden oplevert.

Nieuwsgierig geworden naar deze prachtige landschappen? Kaarten voor de lezing op maandag 2 juli om 20.00 uur zijn vooraf te reserveren via [email protected] Kosten bij vooraf reserveren € 10,- Aan de deur zijn de kosten 11 euro. Locatie: Centrum voor Fotografie ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk.

Reacties