In meerdere opzichten een ‘hot’ weekend in Westerhoutpark Beverwijk

Foto: Dennis Mantz (NH)

Het jaarlijkse Young Art Festival begint vrijdagavond in Park Westerhout in Beverwijk. Chantal van Honk, coördinator veiligheid van het evenement, roept festivalbezoekers op rekening te houden met het kurkdroge park.

(bron: NH Nieuws)

“Zoals je gezien hebt deze week met de duinbrand in Heemskerk: het is echt zo gebeurd.” Van Honk sprak vorige week al met de hulpdiensten en de gemeente. “Toen kwam er een code rood voor de natuurgebieden langs de kust”, vertelt ze met tientallen brandblusstickers in de hand. “De gemeente helpt ons met extra maaien om de hekken, zodat eventuele brandoverslag niet kan ontstaan. Rokers vragen we met klem gebruik te maken van de voor hen beschikbare asbakken op het terrein.”

Morgen zal de brandweer verschillende inspecties uitvoeren op het terrein, dat vol staat met kunstprojecten. Ook zijn er extra voorzieningen getroffen voor (drink)water. “Om als het nodig is publiek te kunnen besproeien, buiten de installaties van de brandweer om.”

Cruciaal
Communicatie kan cruciaal zijn bij calamiteiten. Coördinator digitaal Jan van Kampen zet dagelijkse actiepunten uit, maar kan ook een team BHV’ers mobiliseren met een druk op de knop. “We hebben een directe lijn naar alle medewerkers.”

Het tweedaagse evenement start vrijdagavond.

Kijk HIER voor het filmverslag van mediapartner NH Nieuws

Reacties