ISOO zoekt contact met oud medewerkers Hoogovens

Foto: ISOO

Beverwijks centrum voor fotografie nodigt oud-werknemers Hoogovens uit met foto’s en daarmee gepaard gaande verhalen op zaterdag 21 juli en 1 september

In september barsten de activiteiten rond 100 jaar Tata Steel los. Het fotocentrum voor de IJmond, ISOO, gaat hier ook aandacht aan besteden. Van het Museum Kennemerland leent zij enkele spectaculaire groot formaat luchtfoto’s van voor de oorlog. Tevens enkele filmpjes gemaakt door de  Beverwijkse fotograaf Michel Mulder.

Oude foto’s 
Waar ISOO nog op zoek naar is, zijn beelden die misschien wel liggen te verstoffen op zolder in oude schoenendozen. Foto’s van Oost-Nederlanders en later Italianen en Spanjaarden die naar Hoogovens werden gelokt met de belofte van een vaste baan. Zij verlieten vaak hun gezin om genoeg geld bijeen te werken om ook hen over te kunnen laten komen.

Zaterdag 21 juli en 1 september
Deze foto’s gaan natuurlijk ook gepaard met heel veel verhalen. Foto’s van vrouwelijke werknemers van het eerste uur zijn ook heel welkom, zoals de eerste vrouwelijke kraandrijver. ISOO wil de mensen achter deze verhalen samen met hun fotomateriaal graag ontvangen op zaterdag 21 juli en 1 september van 12.00 uur tot 16.00 uur in het fotografiecentrum, Stationsplein 46 in Beverwijk.

Expositie vanaf 8 september
Misschien voor veel oud Hoogovens-werknemers de gelegenheid om oud collega’s weer eens te ontmoeten en de verhalen levend te houden. De foto’s zou ISOO graag tijdelijk willen exposeren in de periode 8 september tot eind oktober.

Reacties