Release Urban album ‘Geen brand wel vuur’

Foto: Studio Nul251

Op vrijdag 28 september vindt in jeugdcentrum Nul251 de release plaats van het urban album ‘Geen brand wel vuur’ met daarop twaalf tracks van jong talent uit Beverwijk en directe omgeving.

‘Geen brand wel vuur’ is de resultante van een project dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Niels Henke (DJ NLZ) en jongerenwerkteam Nul251, onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk.

DJ NLZ uit Beverwijk timmert al jaren succesvol aan de weg van de entertainmentindustrie. Hij is onder andere in de buurt bekend geworden nadat hij in 2012 postuum het album van Skinny-Vinny uitbracht.

Al jong ontdekte hij zijn passie voor het draaien en maken van muziek. In april 2017 ontving hij uit handen van waarnemend burgemeester Ossel een jongerenlintje. Inmiddels heeft hij al meerdere projecten uitgebracht die door het gehele land zijn opgepikt.

Studio Nul251
Nu vond Niels het tijd worden om iets terug te doen voor de buurt waar hij opgroeide en besloot om nieuw jong talent uit de IJmond een kans te geven. Samen met de jongerenwerkers van Stichting Welzijn Beverwijk, die net een kleine (semi-)professionele studio hadden gerealiseerd, maakte hij het eerste album van Studio Nul251.

Release
Vrijdagavond 28 september is het zover. Dan vindt de release plaats van twaalf tracks van het album ‘Geen brand wel vuur’. Vanaf 19.00 uur zijn de deuren van jeugdcentrum Nul251 aan de Wilgenhoflaan 2c geopend. Omstreeks 19.45 uur zal wethouder Niele officieel het album releasen en zijn de tracks beschikbaar via de bekende muziekplatforms. Daarna kan men de tracks beluisteren en is er de mogelijkheid om wat na te praten .

Masterclass
Verder zal DJ NLZ door middel van een masterclass een kijkje geven in de keuken van de  productionele fase van het project. Aanmelden voor deze masterclass is nodig want er zijn een beperkt aantal, slechts 20, plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan door te mailen naar [email protected] Meedoen is gratis!

Reacties