December in Muziekfort: Popcursus IJmond en Serious Request

Foto: Muziekfort Beverwijk

Genieloods van het Fort aan den Aagtendijk vanaf december betrokken bij activiteiten Stichting Fortpop Beverwijk

Een nieuwe mijlpaal voor Stichting Fortpop Beverwijk: vanaf december wordt de prachtige genieloods van het fort aan den Sint Aagtendijk ook betrokken bij de activiteiten van de stichting. Een aanzienlijke verruiming van de mogelijkheden van het Muziekfort dat in december volop activiteiten op het programma heeft staan.

Popcursus IJmond
Als eerste zal op zaterdag 1 december een presentatie worden gegeven door Popcursus IJmond, waarvan de 2018-2019 Lente-editie in de week van 3 december van start gaat. De lessen van de Popcursus zullen afwisselend worden gegeven in het Muziekfort en in het Cultuurhuis Heemskerk.

De afgelopen maanden hebben 5 kersverse bands keihard geoefend en zullen in het Muziekfort hun twee eigen nummers presenteren. Aansluitend zal de coverband Serious Fun ook een optreden verzorgen.

Genieloods van het Fort aan den Aagtendijk

Wat je leert tijdens de Popcursus
Tijdens de popcursus leer je in een paar weken één of twee eigen liedjes spelen. Na de eerste paar lessen hebben de gitaar, de bass, de drums en de synthesizer voor de cursist geen geheimen meer. Daarna gaat men aan de slag met hun eigen songs, met een zelfgeschreven tekst. Gezamenlijk wordt er gekozen voor een muziekstijl, alles mag en alles kan. Pop, soul, grunge, reggae, country, hiphop, metal, smartlap, blues, punk, funk, ska of gothicrock.

Na 12 lessen zijn de bandleden in staat met eigen nummers een uitverkochte zaal plat te spelen. De Popcursus is bedoeld voor personen die niet of nauwelijks een instrument bespelen. Ook noten lezen en theoriekennis zijn niet vereist.

Aanmelden
Meld je nu aan voor de 2018-2019 lente-editie op de website van de Popcursus IJmond, deze start in de week van 3 december.

Serious Request de Lifeline
In de week van 18 t/m 21 december komt het Muziekfort in actie voor Serious Request de Lifeline. Van dinsdag t/m donderdag live muziek in de poterne van het fort.

  • Op dinsdag 18 en woensdag 19 december kan iedereen ook een kijkje komen nemen in de oefenruimtes van de bands die dan aan het repeteren zijn.
  • Donderdag 20 december kan iedereen zelf muziek komen maken op Bert’s jam voor 3FM.
  • Op vrijdag 21 december in de loods: Metal van de Copy Rats en de alom bekende Pretpunk van de Flying Embryo’s.

Donatie’s bij de ingang van het fort voor de goede doelen van Serious Request.

Meer info via de website van het Muziekfort www.muziekfort.nl

Reacties