Column van de Dag / ISOO in de winter

Foto: Anita Riemersma

Iedere twee weken verzorgt het Beverwijkse Centrum voor Fotografie ISOO.nu een column op Nieuws.nl binnen de regio Kennemerland. Vandaag is het woord aan Marijke van Straalen, die haar aandacht richt op de mooie evenementen die bij ISOO voor deze winter op het programma staan.

ISOO in de winter (Door: Marijke van Straalen)

Regelmatig krijg ik de vraag: Wat gaan jullie de komende tijd doen bij ISOO? Zitten er nog leuke lezingen in de planning? Gaan jullie nog nieuwe dingen doen? Weten jullie al wie er gaat exposeren? Met deze column wil ik u graag op de hoogte brengen wat er in ieder geval komende winter bij ISOO te doen is.

ISOO organiseert een serie kennismaking met…
Vele ( amateur ) fotografen hebben de afgelopen jaren de weg naar ISOO weten te vinden voor een mooie lezing, bijzondere expo of gezellig langs bij het Fotocafé .Vanaf 2019 gaat ISOO van start met de serie ‘Kennismaken met…. ‘, een mooie aanvulling op de bestaande onderdelen van het fotografiecentrum.

Het idee is om de enthousiaste amateurfotograaf te laten kennismaken met een discipline in de fotografie die hij of zij nog niet beheerst maar wel nieuwsgierig naar is.Het is dus niet een volledige workshop maar kennismaken met.Wel ga je net zoals bij een workshop zelf aan de slag.

De eerste ‘Kennismaking met’ staat in het teken van druppel- en vloeistoffotografie en wordt verzorgd door Eric Wagner.

(foto: Eric Wagner)

Eric maakt al jaren prachtige druppel- en vloeistoffoto’s en gaat u helpen om deze discipline zover onder de knie te krijgen dat u er zelf ook thuis mee aan de slag kan. In een kleine groep met verschillende settings gaat u, na een klein stukje theorie, zelf aan de slag om mooie foto’s te maken.

Welke disciplines er verder allemaal aan bod komen, was op het moment van dit schrijven nog niet bekend maar houd vooral de website ( www.isoo.nu ) of de facebookpagina  in de gaten voor het laatste nieuws; hier staat ook hoe u zich kan opgeven.

Een lezing over lightpainting en daarna… zelf aan de slag!
De eerste lezing van het nieuwe jaar is een lezing over lightpainting. Lightpainting betekent “schilderen met licht” en is een creatieve en leuke vorm van fotografie. Anita Riemersma legt uit wat lightpainting is, wat voor apparatuur en tools je ervoor nodig hebt, hoe het werkt en uiteraard wordt er ook veel eigen werk getoond en worden er de nodige tips & trucs gegeven.De lezing word gegeven op maandag 14 januari om 20.00 bij ISOO. Een kaartje kost 10 euro pp en is te reserveren via [email protected].

Heeft u genoten van de lezing en wilt u zelf aan de slag gaan met lightpainting, kom dan een week later, op maandag 21 januari, naar het Fotocafé waar we met z’n allen gaan oefenen met lightpainting. Aanvang van deze avond is 20.00 en de toegang is gratis. Het Fotocafé is een vast onderdeel bij ISOO en wordt iedere 3de maandag van de maand gehouden tussen 20.00 en 22.00.

Lezing ‘Blik onder Water’
ISOO organiseert op maandag 11 maart om 20.00 uur de lezing ‘Blik onder water’, een lezing over onderwaterfotografie.Arthur de Bruin en Matthijs de Vos weten als geen ander dat er zich onder de waterspiegel de prachtigste dingen afspelen.

Maar hoe pak je deze vorm van fotografie aan? Moet je altijd een duikuitrusting gebruiken en welke cameraspullen zijn hiervoor nodig? In deze lezing nemen de onderwaterfotografen en filmers je mee in een visuele reis onder water.
Kaarten à 10 euro zijn vooraf te reserveren via [email protected].

Rietvoorns op jacht (foto: Arthur de Bruin/Matthijs de Vos)

Opvolgers gezocht!
Na 38 lezingen georganiseerd te hebben stoppen Marcel en ik met het organiseren van de lezingen bij ISOO per 1 juli 2019. Niet omdat we het niet meer leuk vinden, in tegendeel zelfs, maar wij starten met een nieuwe uitdaging volgend jaar. Daarom is ISOO op zoek naar een nieuw team lezingen van minimaal 2 en maximaal 3 personen.

Lijkt het je leuk om de lezingen in de toekomst te organiseren bij ISOO, laat het ons weten via [email protected]. Natuurlijk nemen we alle tijd om je in te werken, draai je de laatste 2 lezingen met het huidige team mee en het eerste jaar zal ik jullie blijven ondersteunen. Heb je  nog vragen, laat het ons weten!

En verder deze winter:
Maar er gebeurt deze winter nog veel meer bij ISOO want ik heb het b.v. nog helemaal niet gehad over de jaarlijks terugkerende expo Young Art en imPRESSions in januari. Of over de eerstvolgende expositie, de stadsgedichten met foto’s van de afgelopen jaren van Heleen Vink, ook zeer de moeite waard. En, tijdens zijn afgelopen lezing heeft hij het al verteld: Bas Meelker komt nog 1x terug naar ISOO, dit keer niet voor een lezing of workshop maar voor een masterclass.

Kortom, houd ISOO in de gaten deze winter!

Namens het bestuur en alle vrijwilligers wensen wij u een hele “warme” decembermaand toe en een prachtig begin van 2019.

Reacties