Beverwijkse feestweek toont nieuw gezicht op de vrijdag

Foto: Pxhere

Beachvolley op hoek Breestraat-Zeestraat en ‘Popfoer’ met livemuziek verzorgd door vijf bands op het Stationsplein

Voor wie het idee mocht hebben dat de Feestweek in Beverwijk er altijd hetzelfde uitziet kan op vrijdag 9 augustus ervaren dat er dit jaar wel degelijk nieuwe onderdelen zijn. Zo wordt ’s middags voor de eerste keer het Zimple Beachvolleybal Toernooi gespeeld.

Maar liefst zo’n 60 kuub strandzand wordt aangevoerd om op de hoek Breestraat / Zeestraat (ter hoogte van Kookwinkel) twee beachvolley-velden van 10 bij 18 meter aan te leggen waarop vanaf 14.00 uur in totaal  14 teams de strijd met elkaar zullen aanbinden. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Volta.

Popfoer
Vanaf 17.00 uur gaat ’t los op het buitenpodium op het Stationsplein met het muziekfestijn Popfoer. Vijf ondernemers van de Beverwijkse Benn Groep bedachten de naam van het nieuwe muziekfestijn met vijf bands en Ab Jenema is de organisator.
After Beatles, The Rocking Robins, Shoot the Breeze, The Workmates en Tommy Inc. zijn de regionale bands die hits uit de jaren zestig tot en met tachtig spelen. Daaronder wellicht werk van Jenema’s persoonlijke favorieten Dire Straits, Pink Floyd en The Alan Parsons Project. Popfoer is vooral bedoeld om tijdens de feestweek ook oudere streekgenoten te ’bedienen’ met muziek uit hun jonge jaren. Het initiatief komt van Brafoer, ViaSil Evenementen en Benn Groep samen met de gemeente Beverwijk.

Hier alvast een voorproefje met de After Beatles (optreden in Café Camille vorig jaar)

Reacties