Wandeling over de Nollen naar Goeie Grond

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK/HEEMSKERK – Onbekend met de binnenduinrand van Beverwijk en Heemskerk? Nieuwsgierig naar de buitententoonstelling Goeie Grond van komend weekend? Meld je dan aan voor een wandeling met gids van ca. een half uur. Je loopt vanaf begraafplaats Duinrust naar de tentoonstellingslocatie van Goeie Grond.

Onderweg verbaas je je wellicht over de bloemrijke Nollen, enkele schone duinbeken en tuinderijen. En natuurlijk over het eindpunt van de wandeling: boerderij Zuid Endt, een idyllische plek aan de voet van de duinen. Deze duinhoeve op Heemskerkerduin is het decor van de kleine, bijzondere tentoonstelling Goeie Grond. Het wandelen niet moe? Aansluitend kun je een rondleiding volgen langs de 14 tentoongestelde kunstwerken rondom Zuid Endt.

De Nollen, een postzegel natuur met onder andere hazepootjes, rode ogentroost, boerenwormkruid, slangenkruid, middelste teunisbloem en wilde peen.

Goeie Grond – Over de band met het land
Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september hangen, staan en worden veertien kunstwerken tentoongesteld. Van rode kinderscheppen, een kastanjeblad van donsveren, een gelooide hertenhuid,  tot landschapsfoto’s, afgedrukt op fors formaat. Organisatie is in handen van Jaap Velserboer en Truus Zonneveld, i.s.m museum Kennemerland. Dit duo organiseerde eerder kunstmanifestaties als Beek als Bron, Septembergras bij Akerendam, ‘En boven de polder de hemel’. Telkens met als doel om met nieuwe ogen naar een vertrouwd landschap te kijken. Nu dus ‘Goeie Grond’ op Heemskerkerduin.

Opbouwploeg plaatst landschapsfoto’s van fotograaf Loek Buter uit Heerhugowaard.

Start van de wandeling: parkeerplaats begraafplaats Duinrust, Beverwijk. Aanmelden via: [email protected]. Zie ook www.museumkennemerland.nl.

Cookieinstellingen