IJmondgemeenten lanceren campagne tegen steekwapenbezit onder jongeren

Dinsdag 21 september is de campagne tegen (steek)wapenbezit en –geweld onder jongeren van start gegaan. Wil jij indruk maken bij je vrienden door een mes te dragen? Of wil je respect krijgen voor jouw skills? YouChoose! Deze vragen leggen de gemeente Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen en de politie jongeren tussen de 12 en 23 jaar voor via de campagne YouChoose. De campagne is een onderdeel van het actieplan Wapens en Jongeren.

Bijna 5000 nieuwe aanvragen voor project Duurzamer Wonen in de IJmond

In 2020 is in de IJmond project Duurzamer Wonen van start gegaan, waarbij in maart 2021 is gestart met een vervolgtraject. Bij veel mensen gaan de kosten van de energierekening jaarlijks omhoog. Door bewust om te gaan met energie kan men én geld besparen én comfortabel wonen. De gemeente Heemskerk, Velsen, Beverwijk en Uitgeest werken daarom samen met o.a. lokale energie coöperaties om zowel woningeigenaars als huurder - op weg te helpen.

TenneT in gesprek met gemeente en omwonenden over compensatie verschuiving werkterrein Velsen-Noord

BEVERWIJK –  Langs de Leeghwaterweg in Velsen-Noord blijkt te weinig ruimte te zijn om het geplande ‘werkterrein 9’ voor TenneT aan te leggen. Dat wordt iets naar het noordwesten verschoven richting de hoek van het Wijkeroogpark. Door die verschuiving moeten 0,3 hectare aan bomen worden gekapt. Na de werkzaamheden wordt het grootste deel van de bomen op dezelfde plek herplant.