Maatschappelijke organisaties, ondernemers en bewonersgroepen verwijzen plan snelweg A8-A9 naar prullenbak

Een grote groep maatschappelijke organisaties, agrarisch ondernemers en bewonersgroepen presenteren een eigen plan voor het groene gebied tussen de verstedelijkte zones Haarlem - Alkmaar en Amsterdam – Zaanstad. Zij stellen dat een nieuwe snelweg dit gebied onherroepelijk doorkruist, waardoor het landschap voor eeuwig beschadigd raakt, terwijl dat helemaal niet nodig is.

Nederland vanaf zondagochtend 19 december 05.00 uur opnieuw in lockdown

Tijdens de persconferentie van vanavond maakten demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, deskundig ondersteund door Jaap van Dissel, de onderstaande maatregelen bekend. De bedoeling is om door deze rigoureuze maatregelen de verspreiding van de omikron-variant van het coronavirus te vertragen. De hard lockdown zal tenminste duren tot en met vrijdag 14 januari 2022. 

Veteranendag Beverwijk en Heemskerk op zondag 28 november

HEEMSKERK – Op zondag 28 november 2021 vindt de jaarlijkse Veteranendag plaats voor veteranen uit Beverwijk en Heemskerk. Tijdens de Veteranendag kunnen veteranen verhalen uitwisselen en elkaar weer live ontmoeten. Ook komt Niels Roelen spreken. Als majoor in het Nederlandse leger is hij diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Hij heeft meerdere boeken geschreven en was deze zomer te gast bij Radio 1.