Brainstormavond over ‘kunst in de Breestraat’

Foto: Gemeente Beverwijk

Behalve nieuwe bestrating, bomen, groenvakken en openbare verlichting komt er ook KUNST  in het nieuwe winkelhart van Beverwijk. Wat voor kunst? Daar mag jij over mee praten!

Zoals bekend gaan het eeuwenoude hart van Beverwijk, de Breestraat met aanloopstraten en de Zeestraat, op de schop. Het winkelhart van Beverwijk krijgt een metamorfose waarbij de openbare ruimte wordt voorzien van nieuwe bestrating, bomen, groenvakken en openbare verlichting.

In zo’n nieuw centrum hoort ook nieuwe kunst. Volgens het college van B&W van Beverwijk draagt een nieuwe kunsttoepassing in de Breestraat bij aan een prettig verblijfsklimaat en versterkt het de Breestraat als centrum van de stad, als flaneerplek en als podium voor speciale gelegenheden.

Brainstormavond
Wat het burgemeester en wethouders wel belangrijk vinden is dat de nieuwe kunsttoepassing gedragen wordt door de bezoekers en ondernemers van het centrum. Daarom vragen zij om met hen mee te denken en nodigen iedereen uit voor een brainstormavond. De brainstormavond, waar iedereen kan meedenken en meepraten, wordt gehouden op woensdag 29 juni a.s. van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Agathakerk (ingang Breestraat).

Programma brainstormavond
Na een presentatie over de Centrumvisie en een presentatie over kunst in de Openbare Ruimte wordt in groepen gebrainstormd over de kunsttoepassing. Het college probeert met een aantal vragen de ideeën van de aanwezigen in kaart te brengen om vervolgens de uitkomsten van de brainstormsessie mee te kunnen en nemen in de opdrachtformulering.

Aanmelden
Wie mee wil praten of mee wil denken kan zich (vòòr 28 juni) opgeven via e-mailadres [email protected] Geef aan met hoeveel personen je aanwezig bent en in welke wijk je woont. Het college hoopt dat er uit zoveel mogelijk wijken deelnemers aanwezig zullen zijn, niet alleen uit het centrum, maar uit de wijken daarbuiten.

 

Reacties